Lyhyesti: Vessavesi ei kuulu peltopuroon

Posted on Updated on

Kyllä jätevesien puhdistuslainsäädännöstä on pidettävä kiinni. En ymmärrä mitä ihanaa maalla asumista on se, että vesivessan vedet valutetaan takaojaan, josta ne menevät lähimpään puroon, josta isompaan jokeen, josta järveen tai mereen…

Mökillekään puuceen tilalle ei ole pakko hankkia kallista puhdistamoa, vaan vaihtoehtoja on monia jos vaan alkaa asiaa tutkia. Toisaalta homman hoitaminen eikä vaihtoehtojen selvittäminen ole tehty ihan helpoksi….

Neuvoja asian hoitamiseen löytyy vaikka täältä, tulevat ilmaiseksi kiinteistölle tutkimaan ja neuvomaan!

Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n NEUVO- hajajätevesien neuvontahankkeen tehtävänä on tarjota riippumatonta ja maksutonta kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa toiminta-alueellaan. Hankkeen toiminta-alue on Kymenlaakso, Päijät-Hämeestä Heinola, Hartola ja Sysmä ja Etelä-Karjalasta Luumäen kunta sekä Etelä-Savosta Suomenniemen alue ja Uudeltamaalta Loviisan ja Lapinjärven kunnat.

http://neuvohanke.com/

Myös täältä löytyy hyvin tietoa siitä miten asian voi hoitaa kuntoon, sekä Jätevesiopas.

http://www.vesiensuojelu.fi/jatevesi/etusivu.html

Minäkin voin jo neuvoa, ja kertoa miten itse olen asiaa hoítanut kuntoon, vihdoin!

20140902-110019.jpg    20140902-110117.jpg

20140902-110202.jpg