2: Minä, poliitikko

Posted on Updated on

Viimeisen neljän vuoden ajan on poliitikon ammatti laskenut yhä alemmaksi kansan ammattien arvostuksen rankingissä. Osaksi poliitikot, ts. kansanedustajat voivat varmasti syyttää itseään, tai osa heistä. Kaikki poliitikot eivät kuitenkaan ole samasta puusta veistetty.

Kirjoitin itse äskettäin poliitikoille toivetta, tuoda jalat takaisin maanpinnalle. Kirjoitus löytyy täältä:

https://ninasuomalainen.wordpress.com/2011/02/08/jalat-maahan-poliitikot/

Puhun tietenkin vain omasta puolestani, mutta itse olen ainakin mitä suurimmin jalat maassa kulkeva. Välillä lukee blogikommenteista, että ’niinpä, kun avustajat teille kirjoittavat blogit valmiiksi’ tai kun ’puolue pistää rahaa palamaan ehdokkaisen vaalikampanjoihin’.

Omaa blogiani kirjoitan minä; samoin vastaan kyselyihin ihan itse, avustajia ei kuntapoliitikoilla ole, eduskunnassa sitten tietenkin ja onhan asioitakin yllin kyllin joka saralta. Mutta minusta on tärkeää poliitikon joutua ja pystyä itse perehtymään kaikkiin asioihin ihan itse; muunlaista poliitikkoa en itse oikein kunnioitakaan.

Mutta uskoisitko, että olen esimerkiksi tehnyt itse omat nettisivuni? Ks. www.ninasuomalainen.fi. Näin on, eräänä hiihtolomapäivänä ne tein. Halusin tällä kertaa nettisivut, joita voin päivittää yhtä helposti kuin blogiani, ilman viiveitä, joita joltakulta tiimiläiseltä päivytysten pyytäminen aiheuttaa. Ja homma on toiminut mainiosti.

Muutoinkin olen jalat maassa kulkeva. Kokoomuspoliitikkoja syytetään vaalikentillä joskus vieläkin – vaikka luulisi ennakkoluulojen jo karisseen – elitimistä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että minusta on elitismi kaukana. Keskituloinen, asuntolainavelkainen, rapistuneella farmarisitikalla ajeleva, omapäistä koiraa ulkoiluttava, tietokoneen äärellä notkuva tai mummonmökillä vanhoissa kumppareissa kasvimaata ruopsuttava pohjois-helsinkiläinen naisihminen ei oikein kohtaa elitismin perusaatetta.

Pidän poliitikkona toimimisesta, koska siinä on älyllistä haastetta: kymmeniä aihepiirejä, joista voi aina oppia lisää, kymmeniä kansalaisia huolestuttavia asioita, joita aina voi hoitaa eteenpäin ja paremmin, ja lukemattomia ihmisiä, joihin saa tutustua tärkeiden asioiden ympärillä.

Poliitikkona toimiminen on oikeasti tärkeää. Haluan itse olla tuomassa poliitikko-kulttuurille uudenlaista merkitystä ja uudenlaisia toimintatapoja.