Kirjahylly kertoo…

Posted on Updated on

… enemmän kuin tuhat sanaa, omistajastaan. Tai no, ainakin jotain kaiketi. Hesarin entinen päätoimittaja kolumnoi asialla, joten minäkin listaan kirjahyllyni TOP 5 kirjaa. Tai top ja top, nämä nyt sattuivat ensin silmään….
Romeo Dallaire: Shake Hands with the Devil. – Kertoo Ruandan kansanmurhasta YK:n päällikön silmin. Traaginen maailmanpolitiikan jännäri, joka ikävä kyllä oli totta.

Ryszard Kapuscinski: The Shadow of the Sun. – Tarinoita Afrikasta, hulvatonta, hauskaa, absurdia, kuivaa huumoria. Suomeksi taitaa olle nimeltään Eebenpuu.

Misha Glenny: McMAFIA. – Mafia eri puolilla maailmaa, ja miten järjestäytynyt rikollisuus on kuin hyvin öljytty ylikansallinen organisaatio.

Malcolm Gladwell: Outliers.The Story of Success. – Miksi toiset menestyvät? Ahkeruudella, osaamisella, lahjakkuudella? Se on vain osa totuutta. Pitää olla syntynyt oikeaan aikaan ja oikeisiin maisemiin. Sattumalla ja aikakaudella on paljon tekemistä sen kanssa että vaikkapa Bill Gates ja Steve Jobs kehittyivät it-guruiksi.

Ted Kerasote: Merle’s Door. Lessons from a Freethinking Dog. – Fantastinen kirja koirasta ja miehestä, joita yhdisti vapaa sielu. Koiraihmisille.

Mielenkiintoisiin lukukokemuksiin hyllystäni kuuluvat myös:

Lehtinen & Rautkallio: Kansakunnan sijaiskärsijät. Sotasyyllisyys uudelleen arvioituna. – Miten sotasyylliset tuomittiin ja ketkä olivat prosessin takana.
Michaela Wrong: In the Footsteps of Mr Kurtz. – Kongo ja mitä siellä on tapahtunut vuosien saatossa.
Melissa Muller: Anne Frank. Päiväkirjan salaiset sivut. – Kuvaus Anne Frankista ja hänen päiväkirjoistaan, ja mitä ympärillä tapahtui samaan aikaan.

Ai niin ja onhan siellä: Stieg Larsson: Miehet jotka vihaavat naisia ja pari muuta Larssonia, yksi på svenska.

Niin, en ole fiktiivisen kirjallisuuden ihmisiä. Toki yritän joskus… mutta kun elävä elämä on vaan niin kiinnostavaa..

One thought on “Kirjahylly kertoo…

    Harri Rautiainen said:
    10.2.2011 02:06

    ”Niin, en ole fiktiivisen kirjallisuuden ihmisiä. Toki yritän joskus… mutta kun elävä elämä on vaan niin kiinnostavaa..”

    Sama täällä. Kjell Westön viimeisin on ollut pitkään luvun alla. Luulisi kiinnostavan, kun siinä kerrotaan muusikoista? 🙂

Kommentointi on suljettu.