Mun isänmaa

Posted on

Isänmaallisuus on taas muotia. Eikä kyse taida olla hetkellisestä trendistä itsenäisyyspäivän ympärillä. Onko aiempi tuunattu isänmaallisuus, johon kuuluu toiselle Euroopan unioni viiteryhmänä ja toiselle globaali koko maailma afrikkoineen ja aasioineen jo ihan passee?

Isänmaa rulettaa myös politiikassa. Viimeisin merkki lienee Vihreiden uusi tunnus, jossa komeilee valkoinen leijona vihreällä taustalla. Leijona on kylläkin kuulemma tuunattu hoikemmaksi. Kenties kasvisruokavaliota käyttävä leijona ei saa samalla tavalla lihaa luiden ympärille kuin perinteinen roteva jellona? (No, itsekin kannatan kasvispäivää kerran viikossa, mutta tämä heitto nyt oli pakko tehdä… 😉

Olen kuitenkin vähän sillä kannalla, että toisen isänmaallisuudelle ei pitäisi ilkkua. Vihreiden isänmaallisuus kummunnee ihan vilpittömästä halusta tehdä Suomesta parempi maa, ja näin tehnee myös Perussuomalaisten isänmaallisuus. Ei, en halua ilkkua vilpittömälle tahdolle parantaa Suomea ja maailmaa.

Mutta se ei tarkoita, että heidän näkemyksensä parhaasta mahdollisesta Suomesta olisi minusta hyvä, eikä varsinkaan, että heidän ajamansa keinot toisivat parhaan mahdollisen vaihtoehdon paremmalle Suomelle.

Vihreiden vaihtoehdot perustuvat usein epätodelliseen kuvitelmaan siitä miten maailma toimii tai sitten yksittäisten ihmisten toimien leimaamiseen näennäisvihreyden vuoksi. Perussuomalaiset taas ajavat kansallisuustunteen nostamista perinteisellä ’kyllä me, kun taas nuo muut’- kansan jakamisella ja toisten syyttämisellä. Ja no, kaikilla on raikkaana muistissa Päivi Räsäsen ja Kristillisdemokraattien homolinjaukset.

Ja kysyn vaan tässä, minkä arvoinen elämän ohjenuora on sellainen, jolla lytätään toiset ihmiset? Kuka ajatteleva ihminen haluaa kannattaa poliittista suuntaa, jossa omaa arvoa kohotetaan toisten lyttäämisellä?

Näillä ajatuksilla höystettynä, mahtavan isänmaallista, kannustavaa ja itsenäistä päivää itse kullekin, keitä ja minkälaisia sitten olettekin!