Vaalirahaa ja skandaalinkäryä

Posted on Updated on

”Euroehdokkaat salaavat kampanjoidensa rahoittajia” raportoi Maikkari. Voi haloo, ei me mitään salata!

Ensinnäkin, ennakkoon annettava vaalirahoitusilmoitus oli vapaaehtoinen, enkä itse ole vielä ehtinyt tai edes viitsinyt käydä läpi mikä on lahjoitusten kokonaissumma. En ymmärrä miksi nyt vauhkotaan tuosta vapaaehtoisesta ennakkoilmoituksesta. Se on VAPAAEHTOINEN ENNAKKOilmoitus, eli ei ole tarvis välttämättä sitä antaa. Kyllä lopussa sitten raportoidaan ihan sen minkä laki määrää!

Sitäpaitsi, joillakin tuon ennakkoilmoituksen tarkoituksena oli selvästikin saada juuri mediahuomiota sille, että budjetti on todella kunnioitettava, tai sille, että juuri lahjoituksia on paljon.  Tai sille, että budjetti on erittäin pieni. Mitä nyt kukin meriittinä katsoo. Ja media kulki hienosti lieassa ja raportoi. Itse olin taas hieman höhlä kun en tajunnut vaalibudjetin ennakkoilmoitukseen sisältynyttä mediahuomiopotentiaalia. Pahus. Itseltäni tahtoo aina jäädä hyvät skandaalinmahdollisuudet käyttämättä!

Vaalilahjoituksista kertyy omaan vaalikassaani noin 20,000 euroa, luulisin. Yksittäisistä alle 3,400 euron alla jäävistä, tahoilta, jotka eivät halua julkisuutta mesenaatteina. Loput vaalikassasta tulee omasta taskusta. Vaalilaskuja on vielä maksamatta, ja lopussa palaa perinteisesti omaa rahaa – ja suunniteltua enemmän. Erilaisiin juna- ja lentolippuihin, bensaan, ja hotelleihin olen käyttänyt ihan omaa pankkikorttia, enkä varsinaista vaalikassaa. Ja voin kertoa, että korttia on vingutettu! Toki ne sitten lasketaan kampanjakuluiksi.

Mutta tuskin paljoa yli 30,000 euron vaalikassani menee. Kiitos siitä ensinnäkin vapaaehtoisporukoille, jotka tekevät paljon talkootyönä. Esitteiden jakoon ja luukutukseen eikä nettityöhön tarvitse rahaa laittaa. Jo ensimmäisissä vaaleissa oli periaatteenamme vaalipäällikkö Maijan kanssa, että kaikki mitä vain mahdollista saadaan tehtyä ilman kustannuksia. Jollei kahvia, pullaa, ja menetettyjä yöunia lasketa….

3 thoughts on “Vaalirahaa ja skandaalinkäryä

  Kalle said:
  6.6.2009 11:13

  Hyvä että itsekin olet sitä mieltä että ”hieman höhlästi” toimittu kun virallista ilmoitusta ei ole jätetty.

  Nyt kun vapaaehtoiset ilmoitukset ovat mahdolliset, niin en ajatellut äänestää muita kuin ilmoitusten jättäneitä jos äänestän vasta virallisena vaalipäivänä. Kaveripiirissäkin Ukko Metsola sai vielä lisää kannatusta, vaikka blogissasikin kerrot itse asiassa rahoituksestasi enemmän kuin mitä Metsola ilmoituksessaan. Pienilläkin asioilla voi olla merkitystä kun on kyseessä vaalit joihin äänestäjät eivät kovin paljoa panosta.

  Itse kuitenkin äänestin ennakkoon, joten tämän äänen vain melkein menetit 🙂

  ninasuomalainen responded:
  6.6.2009 21:21

  Taisit Kalle lukea ihan väärin. Ilmoitus oli toistaiseksi ihan vapaaehtoinen, oikea lain vaatima ilmoitus tulee jättää 10.8. mennessä joilloin on ehditty hyvin laskea vaalikassan menot ja tulot, ja maksaa laskut.

  Ymmärsin myäs väärin tuon höhlä kommenttini: höhlällä tarkoitin vain ja ainoastaan sitä, etten ollut tajunnut vapaaehtoisen ilmoituksen jättöön liittyvää julkisuuspotentiaalia: jos olisin ilmoittanut, että budjettini tulee olemaan 110,000 e olisin ollut uutisissa sekunnissa! Harmi. Mutta haasteenani on aina ollut tuo potentiaalisten skandaalijuttujen luominen. Tukitiimissänikin toivotaan jotain skandaalinpoikasta, jotta saisin nopeasti lööppihuomiota – se kun usein kannattaa vaaleissa…

  ninasuomalainen responded:
  6.6.2009 21:22

  PS.Kalle, nk vapaehtoista ilmoitusta ei voi ’virallisesti’ enää antaa, sen aikataulu meni jo. Vasta siis 10.8. seuraavan kerran.

Kommentointi on suljettu.