Vihateoille stoppi!

Posted on

Vaalitiimiläiseni äiti joutui pahoinpitelyn kohteeksi luukuttaessaan vaaliesitteitä Pasilassa. Kerrostalosta ulos tullut nuorehko mies löi yli viisikymppistä naista nyrkillä suoraan silmäkulmaan, solvausten kera, niin että tämä kaatui, löi päänsä ja loukkasi selkänsä. Silmänympärystö ruhjoontui, ja tuloksena musta silmä ja päänsärkyä. Rouvashenkilö ei olisi aluksi halunnut mennä tekemään rikosilmoitusta, koska hänen mielestään pahoinpitelijää ei kuitenkaan tavoitettaisi, eikä rikosilmoituksesta olisi mitään hyötyä.

No sellainen lopulta kuitenkin tehtiin, olihan kyseessä pahoinpitely, joka on aina rikos ja joka on hyvä ilmoittaa aina poliisille. Vaikka vain tilastoinnin vuoksi. Päällekarkaus ja fyysinen hyökkäys toista kohtaan on aina väärin, mutta erityisen väärältä se kuulostaa kun tekijänä mieshenkilö ja kohteena vanhempi naishenkilö. Millaista olisi lähteä kaupungille seuraavan kerran kun muistaa, että viimeksi sai nyrkistä silmäänsä, ihan ventovieraalta?

Nyt voin paljastaa, että kyseessä oli afgaanitaustaisen tiimiläiseni Zarminan äiti, joka siis selvästi on ulkomaalaisen näköinen. Olisiko siis joku muu vanhempi naisihminen ollut yhtä todennäköinen kohde, vai oliko kohteena kevyesti huivia takaraivollaa kantava nainen vain siksi, että hän ei ilmiselvästi ole nk. kantasuomalainen?

Rikosilmoitusta vastaanottava poliisimies kertoi vastaavasta tapauksesta juuri äskettäin Hakaniemen torilla. Vaalea nuori mies kävi kiinni ulkomaalaisen näköiseen, sylkien ja riuhtoen. Poliisin mukaan saattoi olla sama tyyppi asialla. Niin toivottavasti, eikö, jotta näitä kimppuunkäyjiä ei majaile joka kulmalla. Itse Zarminaa oli kuntavaalien alla syljetty kasvoihin. No, me poliitikot tietenkin joudumme kestämään kaikenlaista. Minua ei tosin vielä ole syljetty kasvoihin.

Monet iltapäivälehdet ovat tehneet uutisen poikasta siitä, kun perussuomalaisten ehdokkaat solvaavat keskustalaisia, tai ketä milloinkin, ja puhuvat saunan taakse viemisestä. Kiinnostaako uutisissa ketään se, että ”Kokoomuksen ulkomaalaistaustainen kampanja-aktiivi joutui pahoipitelyn kohteeksi”? (jossa todennäköisesti motiivina ulkomaalaisvihamielisyys.) Onko se Suomessa uutinen? Jos onkin, mitähän niin usein masentavat nettikeskustelut tästä keksivät: ’no, ei nyrkillä lyönti niin vakavaa ole, varsinkin jos on epäilyttävä ulkomaalainen’?

Vihatekoja ei tule hyväksyä, koskaan. Vihatekoa on myös vihapuhe, väkivaltaan yllyttäminen, solvaaminen, rasistiset puheet. Maahanmuuttopolitiikasta voi olla montaa mieltä, ja siitä voi keskustella. Mutta raja on vedettävä keskusteluun. Meillä on Suomessa monenlaisia ihmisiä, joista suurin osa ovat täällä aivan laillisesti, monesta eri, ja täysin laillisesta ja oikeutetusta syystä. Vihaan heitä kohtaan ei ole mitään aihetta. Eikä varsinkaan vihatekoihin tai edes vihapuheisiin. Niitä ei tule suvaita missään muodossa.

Poliitikoilla, tulevilla ja wannabe-sellaisilla tulisi olla tarpeeksi johtajuutta näyttääkseen tässäkin mikä on oikein, ja mikä väärin, eikä mennä populistisen aallonharjan mukaan.

One thought on “Vihateoille stoppi!

  saxontheweb said:
  5.6.2009 00:05

  Nina,
  onpa surullista kuulla, että tuollaista tapahtuu.
  Zarmina oli tosi miellyttävä, auttavainen ja energinen Haukilahden vaalitilaisuudessa. Terveisä hänelle,
  -Harri

Kommentointi on suljettu.