Vaalipäivän ihanuus

Posted on

Vaalipäivä ja auringonpaiste! Kaikki mitä on pitänyt tehdä kampanjan eteen on tehty. Vaalipäivänä voi nauttia ilmalennon vapaasta pudotuksesta painottomassa tilassa ja ihailla maisemia – ennen kuin laskuvarjo illalla kiskaisee takaisin painovoiman piiriin.

Aion itse viettää aamupäivän, no, vielä kampanjoidessa Hakaniemen torin markkinoilla, mutta puolelta päivin siirryn tuohon painottomaan, odottavaan tilaan. Käyn kahvilla. Tulen kotiin, puuhastelen pihapuutarhassa, käyn koiran kanssa kävelyllä. Ai niin, ja käyn äänestämässä! Numeronihan oli 57.

Muistutuksena vielä, miksi juuri minut kannattaa valita europarlamenttiin! Tunnen kansainvälistä diplomatiaa, olen toiminut YK:ssa, Ety-järjestössä ja EU:ssa 16 vuoden ajan. Olin EU:ssa ennen kuin Suomi oli EU:n jäsen, komissiossa ja parlamentissa, sekä konsulttitoimistoissa jo vuodesta 1993. Sieltä siirryin Latviaan, Bosniaan, Puolaan, ja kolusin Balkania ja entistä Neuvostoliittoa. Nykyään toimin Kirkon Ulkomaanavussa kehityspolitiikan ja ihmisoikeuksien parissa mm. Afrikan ja Aasian maissa. Olen myös kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

Osaamiseni tulee ulkopolitiikasta, eli haluan edistää EU:n globaalia johtavaa roolia maailmassa. Tähän liittyy mm. Venäjä-suhteemme, E:n kehityspolitiikkaa, ihmisoikeuksien edistäminen, maailman kauppapolitiikka, sekä Itämeri-ulottuvuus. Haluan myös viedä EU:ta eteenpäin ihmisläheisenä ja kaikkien eurooppalaisten oikeuksia, vaurastumista ja hyvinvointia ajavana. Myös luonto ja eläintensuojelu on lähellä sydäntäni. Siinä pähkinänkuoressa siis minä ja tavoitteeni!

Ihanaa vaalipäivää kaikille!