Sydän Suomessa – tehtävä Brysselissä

Posted on

Sydän Suomessa – tehtävä Brysselissä. Kokoomus valitsi minut tänään ehdokkaaksi eurovaaleihin, jotka pidetään 7. kesäkuuta. Miksi Eurooppa, miksi eurovaalit, miksi Bryssel?

Suuri osa Suomeen vaikuttavista politiikkalinjoista ja lainsäädännöstä päätetään Euroopan unionin toimielimissä, komissiossa ja parlamentissa. Osa päätetään jäsenmaiden hallitusten välillä, mutta tällöinkin asiat valmistelee komissio ja parlamentti lausuu painavan sanasensa. Europarlamentti on massiivinen laitos, jossa suomalaisia tulee ensi kaudella olemaan vain 13 pitkälle yli 700sta parlamentaarikosta. On merkitystä keitä siellä meiltä on. Haluan itse olla täyttämässä suuria saappaita, joita Alexander Stubb ja Piia-Noora Kauppi jälkeensä jättivät. Toivon, että minut niihin saappaisiin valitaan kesäkuussa. Tai ainakin toisiin niistä…

Olen Brysselissä ollut ennenkin, asuin siellä yli kahden vuoden ajan. Toinen työpaikkani valmistumiseni jälkeen oli Europarlamentti, jossa toimin konservatiivien brittimepin toisena avustajana. Ensimmäinen työpaikkani oli Euroopan komissiossa vuoden 1993 keväällä. Tuolloin Suomi ei ollut vielä EU:n tai silloisen EY:n eli Euroopan yhteisön jäsen. EY muuttui EU:ksi parlamentissa työskennellessäni 1993 syksynä. En kyllä muista merkkihetkeä. EU oli kuitenkin hieman muuta siihen aikaan. Parlamentin toimivalta on siitä noussut huimasti, ja koko EU on kasvanut sekä kooltaan että merkitykseltään. Olisi hienoa palata tärkeään tehtävään juurilleni, sinne mistä kansainvälinen urani keltanokkana alkoi. Sen jälkeenhän olen ollut yhteensä 16 vuotta tehtävissä mm. YK:ssa ja Etyjissä. Ks lisää täältä: http://www.ninasuomalainen.fi .

Eurovaalit eivät varsinaisesti kuuluneet vuoden 2009 suunnitelmiini. Pyyntöjä ja kysyntää tuli lopulta kuitenkin sen verran, että vaaka kallistui ehdokkuuden puolelle. Haluan mennä töihin Brysseliin vaikuttamaan koko Euroopan kehitykseen, mutta etenkin kotimaan puolesta. Toivon voivani myös olla mukana tulevaisuudessa myös Helsingin päätöksenteossa.  Onnistuuko valtuutetun tehtävä MEP-tehtävän ohella, jää nähtäväksi, jos minut mepiksi valitaan.

Mutta Brysselin tyttöä minusta ei saa tekemälläkään. Vaikka työ olisikin ’rysälässä’, sydämeni on Suomessa, koti Helsingin Paloheinässä ja mökki Kymenlaaksossa. Ja Finnairillahan pääsee aina kotiin.

Kampanjaani pääse mukaan kun laitat spostia: suomalaisenklubi@gmail.com. Tai käy tsekkaamassa ryhmä http://nina2009.ning.com ja liity mukaan! Tule mukaan viemään kanssani eteenpäin ihmisläheistä ja kansainvälistä järki-Eurooppaa!