Demareiden uusi Venäjä-usko

Posted on Updated on

Demareiden Jutta Urpilainen on käynyt Venäjällä, ja nyt tullut Venäjä-uskoon. Hänen mielestään Suomen Venäjä-suhteita on hoidettu huonosti. Siis hallituksen puolelta.

Nyt Urpilaisen ilouutinen naapurin varaulkoministeritapaamisesta oli, että se olikin Suomen presidentti, joka vaikutti puutullien siirtymiseen (ei EU, ei huononeva taloudellinen tilanne Venäjälläkin). Näin ollen, Venäjänkin lähettäessä meille mukavia terveisiä, voisimme alkaa arvostamaan enemmän presidenttiämme.Presidentti sen sijaan on hoitanut niitä hyvin, kävihän tämä viime kesän Siperia tanssii ja soi-festivaaleilla, ja soittelee silloin tällöin Venäjän presidentille. Tai soitteli ainakin Putinille.

Hallituksen riittämättämien Venäjä-suhteiden sijaan demareilla on Venäjä-suhde. He tapasivat vierailulla pientä oppositiopuolue Oikeudenmukainen Venäjää, joka sinänsä on varmasti oikeiden asioiden puolesta ja joihin yhteydenpitäminen on tärkeää, mutta joka on auttamattoman ulkona valtakuvioista kahdeksan prosentin kannatuksellaan. (Uskon vaihtoehtopolitiikkaan, mutta myös reaalipolitiikkaan.) Demareilla on kyllä aikomus alkaa rakentaa korkean tason suhteitakin, (kunhan tässä nyt ennättävät toim.huom.) kertoo uutinen Uutispäivä Demarissa.

Okei, point taken. Naapurisuhteet on pidettävät yllä. Sitä ovat hallituksessa hoitaneet melko aktiivisesti pääministeri, ulkoministeri ja ulkomaankauppaministeri ainakin. He ovat kaikki olleet Venäjällä tänä vuonna ainakin kerran, ja olleet aktiivisesti yhteyksissä. Ensi viikolla saamme Etyj-vieraaksi noin 50 muun ulkoministerin kanssa Venäjän Sergei Lavrovin, joka tulee kertomaan miten Venäjän mielestä maailma pitäisi rakentaa. Siinä kuulemme taas miten helppoa ja hauskaa Venäjän-kanssa asioiminen on.

****

Aamuisessa projektissani kipaisin myös demaraiden nettisivuilla. Blogeja siellä pitää kolme mieshenkilöä. Mielipidesivuilla oli vain miesten kirjoituksia ja miesten kuvia. Kolumnit sivulle oli seitsemän miehen joukkoon sentään löydetty kaksi – toki hyvännäköistä – naista, Rakel Liekki, entinenaikuisviihteen osaaja nyt ajattelija, sekä toki ihan puolueen asiapuolta vetävä Maria Guzenina. Kulttuurisivuilla ei naisia näkynyt. Pääkirjoitussivulla oli naisia kirjastonhoitajina. No, oli etusivulla sentään kaksi puolueen kärkinaista (hyvännäköisen Marian G:n lisäksi) eli Tarja Filatoff ja tietenkin puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Lopulta silmä osui pääkirjoitukseen ja siinä olevaan kuvaa. ’Tasa-arvon toteutumisen tiellä vielä monia esteitä’, otsikko sanoi. Kuvassa näkyy rivi pukumiesten jalkapareja, keskellä yksi (oletettaen) naispuolinen hameväen edustaja. En lukenut juttua, mutta tarkoittiko lehti itseään ja puoluettaan ?

P.S. Tarkennuksena: En mitenkään väheksy sitä, että presidentti Halonen pitää yhteyttä Venäjän presidenttiin, ilmeisesti aktiivisestikin. Se on tärkeää! Myös osallistuminen Hanti-Mansin korkeantason kokoukseen viime kesänä oli tärkeää, samoin monet muut kulttuuritapaamiset, joissa presidentti tai muut ovat mukana. En vain usko sitä Urpilaisen kritiikkiä, että presidentin yhteydenpito on ollut juuri se ainoa tapa, jolla nuo puutullit on hoidettu (siis toistaiseksi). Eiköhän asiassa ole ollut aika monta toimijaa – ja lisäksi tuo kansainvälisen talouden tilanne on vaikuttanut Venäjän mielen muutokseen – sekä mielestäni myös se, että Georgian kriisin jälkeen sillä on nyt tullut tarve etsiä yhteistä säveltä EU:n kanssa, ainakin joissain asioissa. Tämä liennytystavoitehan on nyt myös EU:lla, ja esim Ety-järjestöllä.

One thought on “Demareiden uusi Venäjä-usko

    anti-soosipää said:
    28.11.2008 13:18

    ”Kukaan ei ole huomannut, että Venäjä on sodassa Suomeakin vastaan. Jostakin syystä Venäjä on päättänyt hävittää yhden tärkeimmistä teollisuudenaloistamme nostamalla puutulleja. Seurauksena on musta syksy 2008. Työttömien armeijat tuskin ymmärtävät nousta kapinaan. Ministerit ja diplomaatit eivät tietenkään ole saaneet mitään aikaiseksi, koska heitä ei asia kiinnosta. Kysehän ei ole heidän työpaikoistaan. Väyrynen heräsi selvittelemään asiaa melko myöhään. Meitä on jälleen kerran siunattu ennätyksellisen vähä-älyisillä poliitikoilla. Se on omaa syytämme, sillä jokaisella kansalla on juuri sellaiset johtajat, jotka he ansaitsevat. Valitettavasti kansa joutuu aina myös maksamaan johtajiensa virheistä.

    Myös Saimaan kanavan vuokra on nostettu tähtitieteellisiin lukemiin. Miksi? Venäjällä olisi varmasti varaa myydä puuta Suomelle halvemmallakin kaverihintaan. Mutta se ei sitä tee. Se voisi tehdä, sillä asialla ei ole sille mitään todellista taloudellista eikä poliittistakaan merkitystä. Tuntuu siltä, että Suomi saa nyt maksaa jostakin. Suomalaiset diplomaatit, kenraalit ja poliitikot ovat vuosien varrella osanneet ärsyttää venäläisiä vaatimalla Karjalaa takaisin. Se on kyllä huomattu itänaapurissa. Suomen historian tyhmin poliitikko Riitta Uosukainen on peräti vaatinut Karjalaa takaisin tyhjänä. Hän ei edes ymmärtänyt pyytää anteeksi. Nyt se on jo myöhäistä.”

    http://pronssisoturi.blogspot.com/2008/08/helsingin-sanomien-patologinen-venj.html

Kommentointi on suljettu.