TWiT, BlackBerry ja Nokia

Posted on

Kuuntelin tänään eka kerran podcastina This Week in Tech- ohjelmaa, jossa nörttien nörtit, sähköisen verkostoitumisen ekspertit ja teknologian gurut puhuivat lähes kahden tunnin ajan kaikesta sähköiseen toimintaan liittyvästä. En vielä oikein ymmärtänyt mikä eläin tämä TWiT on, mutta näin itse itsensä luonnehtivat:

Your first podcast of the week is the last word in tech. Join Leo Laporte, Patrick Norton, John C. Dvorak, and other tech luminaries in a roundtable discussion of the latest trends in high tech. Winner of ”People’s Choice Podcast” and ”Best Technology Podcast” in the 2005 People’s Choice Podcast Awards. Released every Sunday at midnight Pacific.

Aivan sairaan kiinnostavaa, älykästä ja hauskaa pohdintaa, ja niin, että minäkin sitä ymmärsin. Tässä jaksossa puhuivat mm. Talkin’ Tesla (sähköurheiluauto), BlackBerry-less presidenting, robot bidets (vessa-asiaa Aasiasta), tech economy (mitä nyt laman korvilla pitäisi tehdä), and more. Ilmeisesti hemmot – niin, naisia ei mukana ollut – olivat eri puolilla maailmaa, kotonaan, ja kävivät keskustelua nettiyhteyden kautta. Junamatkani meni kuin siivillä! Twit löytyy täältä, se senhän voi tilata podcastina ainakin iTunesilta. Suosittelen! http://twit.tv/twit

Ja kun asiaan päästiin, kysyn viisaammilta, toimiiko ja jos ei, niin miksi, BlackBerry Suomessa? Hiffasin vasta pari viikkoa sitten – itse asiassa juuri ennen kuin Obaman mahdollinen pakko luopua omastaan tuli julki – että BlackBerryhän on ihan eri juttu kuin esim Nokian kommari (kommunikaattori). Niin, jotkut meistä ovat hieman hitaita. Olin toki aavistanut, että joku juttu siinä on kun useimmilla tutuilla, ulkomailla, sellainen on. Mutta jos oikein ymmärsin BB käyttää eri ohjelmaa kuin kännykät, eli emailin tulee siihen sujauksessa ja halvemmalla kuin niitä erikseen hakeva gsm-puhelin/liittymä. Eikö? Kun tämä minulle yhtäkkiä valkeni päätin blondimaisesti heti, että minulle sellainen. Mutta sitten luinkin pettymyksekseni netistä, ettei Suomessa tämä onnistu. Niin varmaan, muutoinhan kaikilla teknologiaintoilijoilla sellainen olisi? Cooleista coolein Obama sellaista käyttää, ainakin kunnes Valkoisen talon turvaväki sen konfiskoi, miksemme siis me Suomessa?

Teknologiseen viikonloppuuni on kuulunut myös ikivanhan – 2v 4kk – Nokia N80 puhelimeni ravistelua ja puristelua, kun puhelimen osoitin ei tahdo liikkua alaspäin eikä sivuille ja koko kone jäätyy joka viides minuutti. Onko todellakin Nokian kännykän elinikä kaksi ja puoli vuotta? Auttaako päivitys?

One thought on “TWiT, BlackBerry ja Nokia

  Kai Nyman said:
  25.11.2008 13:11

  Tässä eräs hyvä sähköpostikännykkä (sillä sujuu lyhytsanomatkin sutjakkaasti)
  http://www.nokia.fi/link?cid=PLAIN_TEXT_1054493

  On näitä sähköposteihin soveltuvia malleja muillakin valmistajilla. Blackberry on menettänyt asemaa joka sillä alussa oli – nyt samoja ominaisuuksia saa aika monelta.

  Onhan 2v 4kk aika lyhyt aika kännykän iäksi, kyllä ne pitäsi kestää pidempään – mutta uusissa malleissa on kaikkea coolia!!!!

Kommentointi on suljettu.