Mustaa makkaraa

Posted on Updated on

Kokoomuksen puoluekokous on pidetty Tampereella. Olo on väsynyt mutta onnellinen. Paljon hyviä tyyppejä ja mukavia tuttuja, hengen nostattamista ja hienoja puheita.’

Merkittävää poliittista linjausta edusti perustuslakikannanotto, jossa presidentin ulkopoliittisia valtaoikeuksia toivotaan tarkistettavan parlamentaarisen päätösvallan eduksi. Katsotaan miten sitä aletaan viedä eteenpäin; voi olla että ei ole ihan nopea prosessi. Asiasta tunnutaan olevan melko yhtä mieltä puolueessa; paitsi ehkä Niinistön näkemykset asiasta. Hän käväisi kokouksessa vain lauantain iltatilaisuudessa.

Varsinaista muuta uutta linjausta ei paljoakaan tapahtunut, jännittävimpiä olivat äänestykset Kokoomusnuorten ehdotuksesta ruotsin kielen muuttamisesta täysin valinnaiseksi joka ei mennyt läpi ja ylioppilaskuntien jäsenyyden tekeminen vapaaehtoiseksi joka ei sekään mennyt läpi. Kokous päätti kuitenkin homo- ja lesboparien adoptio-oikeuden hyväksymisestä (rekisteröidyissä suhteissa) päinvastoin kuin Keskusta samana viikonloppuna.

Puolueella on myös uutta verta johdossa varapuheenjohtajina ja puoluevaltuuston puheenjohtajana. Jyrki Kataisen puheenjohtajuus oli itsestäänselvyys. Hänen puheensa muistutti mieleen miksi tässä puolueessa oikein olemme mukana. Jyrki on karismaattinen omiaan lähellä oleva johtaja. Hänellä ei ole noussut menestys päähän. Hänen kohdallaan ei voi kuin olla äärimmäisen onnellinen siitä, miten hieno puheenjohtaja puolueellamme on.

Kuohuvaa juomaa juotiin. Eräs toimittaja kertoi ristivänsä kokouksen tanssivaksi kokoukseksi. No, ehkä joku tanssikin, itse taisin puhua politiikkaa noin 945 kokoomuslaisen kanssa. Ja kyllä me skoolattiin.