Kohublondit, tuo ehtymätön luonnonvara

Posted on

Voi miksi, voi miksi. Tällä ’miksi’ en tarkoita sitä, miksi ministeri Kanerva on kiinnostunut nuoremmista naisista tai miksi hänellä on energiaa harrastaa flirttiä kohublondien kanssa. Siitä vaan, yksityisasia (kuten Vanhasenkin naisasiat). Ei flirttaaminen tai suhteet ole syy kenenkään luotettavuuden menetykseen.

Mutta, muu maailma ei välttämättä ajattele näin. Miksi, voi miksi arvovaltaisessa asemassa oleva mies ei näe vaaraa, silloin kun parikymppinen kohublondi häntä lähestyy.
Reaalipoliitikko voisi tunnustaa tosiasiat. Hän voisi a) harrastaa flirttailevaa tekstittelyä vain luotettujen tahojen kanssa, b) rajoittaa viestit kymmeneen per blondi ja pidättäytyä sanamuodoissa jotka voivat tarkoittaa mitä tahansa, tai c) jos kohublondit ovat vastustamattomia, käydä vain kuumia puhelinkeskusteluja ja olla jättämättä jälkiä kyberavaruuteen.

Sähköposti- ja tekstiviestikulttuurissa pätee kirjoittamaton sääntö: älä lähetä kenellekään mitään viestiä, mitä et julkisesti voisi allekirjoittaa. Koskaan ei tiedä minne viestit joskus päätyvät (tai usein melko pian, varsinkin työpaikoilla). On tosin tunnustettava , että lähes kaikilta lipsahtaa joskus varomatonta tekstiä, ainakin oletetusti luotetulle tahoille.

Viidentoista minuutin julkisuuttaan odottavia kohublondeja on aina ollut. Nykyisen teknologian ja huomiokulttuurin suomat mahdollisuudet ovat tae kohublondien sikiämiselle. Ehkä myös ajattelemattomia – muilla kuin aivoillaan ajattelevia tai sähköisen maailman tuomia vaaroja muistamattomia – miehiä voi tästä kiittää.