Joulu on ovella

Posted on Updated on

img_20071219_0012.jpgHaag Dec 07

Terveisiä Haagista. Sää on talvinen, kuulemma kylmempää kuin Suomessa. Kanavat ovat jäätymässä, olin aamulla huolestunut joutsenista jotka nököttivät paikoillaan jään keskellä, päät höyhenien alla piilossa. Iltapäivällä olivat jo siirtyneet, joten ilmeisesti paikalleen jäätymien vaaraa ei ole, sen verran fiksuja linnut ovat.

Haag tuntuu mukavalta kaupungilta, suuri, lähes puoli miljoonaa asukasta, mutta keskusta on mukavan pieni. Täällä pyöräillään joka paikkaan. Pyöriä on pysäköitynä valtavia määriä asemalla, ja kadulla jalankulkija saa todella varoa vauhdilla päälle tulevia pyöräilijöitä. Eilen näin erään naisen tuovan pyörän ravintolaan pöytänsä viereen, kylläkin minikokoon taiteltuna. Muutenkin hollantilaiset tuntuvat reippailta ulkoilmaihmisiltä.

Tänään tein sopimuksen asunnosta, jonne viikon päästä saavumme Suomesta Tuuli-koiran kanssa. Tuuli tulee tietenkin mukaan Hollannin seikkailulle! Ensin on kuitenkin joulun vieton aika kotona Suomessa, jonne palaan huomenaamulla.

Hyvää joulun aikaa!