Matkalla Haagiin

Posted on Updated on

Itsenäisyyttä vietettiin, toiset juhlavasti ja toiset kotoisasti. Itse juhlin edellisenä iltana Kokoomuksen itsenäisyyspäivän vastaanotolla, josta piipahdin Kansallisten Ylioppilaiden erittäin opiskelijahenkisiin istujaisiin pikkuruisessa YO-talon huoneessa. Itse juhlapäivänä jatkoin hyväksi havaittua puoluelinjaa ja osallistuin Kokoomuksen juhlaan Kansallisteatterissa. Tilaisuudessa esitettiin lopuksi tanssillinen kuvaelma sota-ajan Suomesta, jossa haitarijatsiorkesteri soitti Eldankajärven jäätä ja Säkkijärven polkkaa ja univormupukuisen miehet tanssittivat 1940-luvun tyyliin pukeutuneita naisia. Nostalgiakyynel nousi silmäkulmaan kuulemma muillakin.

Tällä viikolla olen muutoin lomaillut, ainakin teoriassa. Olen nimittäin jäämässä toimivapaalle työstäni ja siirtymässä vuodeksi Etyj-tehtäviin Haagiin.  Paikka on Ety-järjestön vähemmistövaltuutetun toimisto (www.osce.org/hcnm), joka toimii vähemmistöihin liittyvien konfliktinuhkien vähentämiseksi Etyj-aluella. Tehtäväni liittyy myös Suomen ensi vuoden Etyj-puheenjohtajuuteen, eli toimin ulkoministeriön kontaktina tuossa Etyj-toimistossa. Aloitan ensi viikolla ja työ jatkuu 2008 loppuun.

http://www.vn.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=215000

Käytännössä kuitenkin käyn Suomessa ja Helsingissä tasaisin väliajoin, sillä hoidan Kehityspoliittisen toimikunnan puheenjohtajuutta myös ensi vuoden ajan (toimikausihan on neljä vuotta) ja muu poliittinen työni jatkuu.

Joten bloggauskin toivottavasti jatkuu kuten ennenkin. Tosin suoraan Ety-järjestöön ja Etyj-alueeseen liittyviä asioita voin kommentoida vain yleisemmin työtehtävistäni johtuen, mutta ehkä voin kommentoida enemmän Keski-Euroopan liikenneruuhkia tai talvisateita. Tai kirjoittaa Haagin lukuisista kansainvälisen oikeuden tuomioistuimista, niitähän siellä riittää.