Syksyn tuntua

Posted on

Olen avannut sivuston matkakuvilleni. Kuvia löydät osoitteesta www.flickr.com/photos/suomalainen. Laittelen sinne lisää kunhan ehdin. Nyt siellä on muutamia kuvia lomaltani Normandiasta, sekä työmatkoilta Nepalista ja Palestiinasta.

Minulla on nyt myös MySpace sivut, tosin siellä ei ole mitään merkittävämpää sivun täytettä. Toiveenani ja tavoittenani olisi kuvata matkoiltani pieniä videonpätkiä jotka voisi sitten laitella MySpace sivuille. Mutta tämä siis tulevaisuuden tavoitteena… Ilmoittelen täällä sivuilla jos tämä joskus oikeasti realisoituu!

***

Syksy on alkanut. Olemme digi-teeveen varassa. Nyt jos digiboksi jumittuu, työhuoneessani sijaitsevasta ikivanhasta matkatelkun rämästäkään ei enää ole apua. Toivotaan ettei hermo mene.

Muutenkin ilmassa on ihanaa kuulaan syyspäivän tuntua. Syksy on minusta paras vuodenaika, tukalat helteet helpottavat, metsässä tuoksuus raikkaalle, ja energiavarat on täytetty. Ja jääkaappi on puolillaan jättiläismäisiä kesäkurpitsoja, siemenistä joita keväällä kylvin. Hmm, mitähän niistä laittaisi?

Mökin kasvimaalla on myös tulossa selvästikin muutaman maissintähkä, vielä jännitän riittääkö lämpö kypsyttämään ne loppuun asti. Kirsikkatomaatit jäänevät kypsymisessä puolitiehen, vaikka muutaman olen saanut syödäksenikin. Niitä voi kai sitten kypsytellä sisätiloissakin. Ensi vuonna aloitan kasvimaahommat suosiolla ostotaimilla heti kesän alussa, enkä näpertele siementen kanssa kuten tänä vuonna. Aina oppii!

Koiralla on jalka kipeänä. Mikä siinä on vialla, on epäselvää. Joko sai anturaan orapihlajan piikin tai sitten venäytti jänteen räyhätessään aidan läpi ohikulkeville koirille. Vaikea sanoa, kun koira ei osaa näyttää mistä tarkalleen koskee ja miltä kipu tuntuu, muuta kuin kiljumalla, linkkaamalla ja tassua nuolemalla. Emäntä on tunnustellut ja tunnustellut mutta diagnoosi puuttuu. Voi voi koiraa, lääkäriin on kai mentävä.