Schedules, schedules, schedules

Posted on

Uusi ulkoministeri Ike Kanerva sai kutsun tapaamaan USA:n ulkoministeriä Condi Ricea kahden kuukauden sísällä nimittämisestään. Edelliselle ministerille Tuomiojalle ei treffejä järjestynyt useaan vuoteen. Lehdistössä tehtiin tilastoa viime viikolla siitä, miten usein eurooppalaiset presidentit ovat tavanneet Bushia. Suomi jäi listan häntään.

Nyt aletaan Suomessakin uskoa, että Suomen ja USA:n presidenttien tapaamisten organisoinnissa on todella jotain outoa. USA:n suurlähettiläs tosin kertoi vilpittömästi syynä olevan vain ja ainoastaan Bushin aikataulut. Schedules, schedules, schedules! No, diplomatiassahan kuuluu ainakin olla uskovinaan kun vastapuoli pahoittelee. Joten ollaan uskovinamme.

Tasavallan Presidentti ei varmaankaan ole kovin tyytyväinen. Varsinkaan kun kokoomuslainen Kanerva, jota presidentti muinoin nöyryytti Suomen Pankin johtaja-asiassa, nyt Suomen asiaa ajaakseen myös otti presidentin vierailun erityiselle asialistalle. Voi kuvitella miten Kanervaa on hykerryttänyt kun hän on kutsunut presidentin linnan edustajan delegaatioonsa Washingtoniin ja kun hän on medialla avoimesti kertonut että kyllä, tämä kysymys on todella hänen asialistalla USA:n ulkopolitiikan johdon kanssa. (Ja samalla implikoinut että asia todella on ollut ongelma.)

Nyt vielä puuttuu se, että Condi todella saapuu Suomeen syksyllä, ja etenkin se, että kohtapuoliin alkaa kuulua uutisia mahdollisesta presidenttien tapaamisesta. Ennustan nimittäin että näin tulee tapahtumaan… Ketähän silloin on kiittäminen?

PS. Mikä Bushin oikeasti suututti alun perin? Suomen presidentin YK:ssä  koko maailman edessä pitämä ja USAa Irakin sodasta kritisoiva puhe? Vai ottiko häntä vain päähän se kun kaukaisen pikkumaan presidentti korjaa hänen solmiotaan koko maailman edessä ikään kuin … äitimäisesti? ’Noooin, nyt se on suorassa, menepäs jatkamaan leikkejäsi.’

Itse ainakin saisin hepulin jos joku miespuolinen diplomaatti virallisessa tilaisuudessa alkaisi fiksailemaan rintakoruani tai huiviani. Sitäpaitsi kyseistä miestä syytettäisiin moisesta käytöksestä heti seksismistä.

2 thoughts on “Schedules, schedules, schedules

  Ahti said:
  13.6.2007 19:55

  Hyvä! Noi kaksi viimeistä kappaletta ovat OK!

  ninasuomalainen responded:
  24.6.2007 23:55

  Kiva kun tykkäsit Ahti! Tuosta sovinismi-seksimiasiasta voisin kirjoittaa tulevaisuudessa enemmänkin. Kuinka meille naisille sallitaan tietty käytös, mutta annas olla jos miehet. Ajattelen esim. naispuolisten kollegojeni kanssa käymiäni lounaskeskusteluja… 🙂

Kommentointi on suljettu.