Blogilleni uusi nimi?

Posted on Updated on

Pahoittelen radiohiljaisuutta. Vaalien jälkeistäkin elämää selvästi on ja järkevien ja perusteltujen mielipiteiden kirjoittamiselle blogiin ei aina tunnu jäävän aikaa. Tai se jää prioriteeteissä alemmas, esimerkiksi uuden amerikkalaisen Diilin katsomisen jälkeen.

Eilen tuli taas yksi uuden Diilin jaksoista ja siinä nais- ja miesjoukkueet kilpailivat kumpi teki paremman mainosvideon Lamborghini-autosta. Naiset voittivat, ja heidän videonsa oli oikeasti hyvä, vaikka miehet uhkuivat tehtävän alussa voitonvarmuutta. Jo miehenä oleminen teki heistä mielestään parempia Lambroghini-tulkkeja.

Jotkut tosi-tv-ohjelmat vaan ovat niin viihdyttäviä juuri siksi, että amatööri-psykologi voi seurata ihmislaboratoriossa inhimillisen käytöksen kirjoa. Eilen miesjoukkueessa toimi täydellisen pöllö Markus, jota ryhmän vetäjänä toiminut heppu yritti saada erotetuksi huonolla menestyksellä. Trumpin näkemys oli että pöllö-Markus ei ollut syy ryhmän häviöön, joten vain se että hän oli höhlä ja hänestä ei pidetty ei riittänyt erottamiseen. Ryhmän vetäjä sen sijaan sai lähteä. Bad management.

 Tästä muuten voisi kirjoittaa tulevaisuudessa. Tiedättekö mitä on Syvältä-johtaminen? Uhkailua, vittuilua ja katteettomia lupauksia. (Pahoittelen kielenkäyttöäni). Tämähän on sukua Äitijohtamiselle jossa keinoina ovat lahjonta, kiristys ja uhkailu.

Olen pohtinut pitäisikö minun muuttaa blogini nimeä? Politiikkaa ja polemiikkia. Bloggaan mielelläni politiikasta, mutta joskus, varsinkin iltaisin Diilin jälkeen, ajatuskin järkevän blogijutun kirjoittamiselta tuntuu raskaalta. Mistä kirjoittaisin? Päivähoitomaksuista? Minusta molempien vanhempien ollessa kotona (ja ei siis kotona tekemässä palkkatyötä) valtiolla ei ole velvollisuutta kustantaa hoitoa. Köyhille yksinhuoltajille kyllä, varsinkin jos he käyvät työssä.

Venäjästä ja puutulleista? No, Venäjä-aiheesta kyllä jaksaisin kirjoittaa mutten halua tehdä blogistani enempää itäpainoitteista kuin se jo on. Olkiluodosta? On tietty hyvä että turvallisuuteen nyt kiinnittyi lisää huomiota, mutta toisaalta 1500 turvallisuuspoikkeamaa eivät kaikki ole vakavia ja Greenpeacen tarkoitushakuisuus on läpinäkyvää.

Ehkä yritän kirjoittaa lyhyemmin, niin kuin minua on noin sata kertaa neuvottu tekemään. Aina ei myöskään ehkä tarvitse tehdä kahden tunnin tutkimustyötä aiheesta. Voi kai heittää polemiikkia vain lonkalta.

Ai niin, viime viikolla halusin kirjoitta vaalirahoituksesta. En kirjoittanut, ja nyt asia on jo mennyt ohi. Totean vain, että hävisin kansanedustajapaikan noin 34,000 eurolla. Tai tämä oli ero omalta toiselta varapaikaltani viimeisen Kokoomuksen listoilta Helsingissä valitun budjettiin. Toisaalta saimme paljon asioita tehtyä vapaaehtoisvoimin. 

Onko ehdotusta blogini uudeksi nimeksi? Kirjoitukseni painotukset tulevat olemaan joskus politiikassa, joskus kansainvälisissä asioissa, joskus viihteessä ja usein omissa, ehkä poleemisestikin muotoilluissa ajatuksissa. Kirjoittaminen on kiinnostavaa ja sitä tulee tehtyä näköjään vain silloin, jos lähestymistapa on rento ja itsensä näköinen. Joten luovutan yritykseni olla vakava, harkitseva, analyyttinen ja viisas. Elämä ei saa olla liian vakavaa.

3 thoughts on “Blogilleni uusi nimi?

  ruso said:
  31.5.2007 10:56

  NS: ”Voi kai heittää polemiikkia vain lonkalta.”

  Totta kai voi, perstuntumalta vaan! Bloggaaminen ei saa olla liian raskasta. Tarkastettavan faktan edessä voi aina nostaa abstraktiotasoa. Tappiona konkreettisuus kärsii, mutta voittona jutuista tulee ajattomampia.

  Politiikka on käsitteenä niin väljä, että nykyinen nimi toimii erinomaisen hyvin.

  Ahti said:
  4.6.2007 06:52

  Miten olisi:

  Sono finlandese

  yst, ahti

  ninasuomalainen responded:
  24.6.2007 23:58

  Jep, sono finlandese. Olen Suomalainen. Luulen, että ylevä tavoitteellinen ’Politiikkaa ja polemiikkia’ saa kuitenkin olla vielä hetken, koska joku saattaa jopa sen tunnistaa.
  Minullahan on Kauppalehden blogisivuilla identtinen blogisivusto, jonka tosin aloitin vasta talvella joten siellä ei ole vanhimpia kirjoituksia.

  Ja joo, joskus tosiaan käsittelen politiikkaa aiheena TODELLA väljästi… 😉

Kommentointi on suljettu.