Pronssisoturi on meidän asiamme

Posted on

Tallinnan pronssisoturipatsaan siirto alkaa saada massiiviset mittasuhteet. Venäjä käyttää asiaa poliittisen epävakauden lietsomiseen. Mielenosoittajia palkataan. Viron valtion nettisivuja hakkeroidaan – Venäjän valtion virallisista palvelimista käsin.

Viron Moskovan suurlähetystöä piiritetään yhä. Suurlähettilästä vastaan on hyökätty ja Viron lippu revitty alas. Diplomaattinen koskemattomuuus on harvoin uhattuna länsimaissa tai edes Venäjällä, mutta nyt näköjään ollaan menty jo niin pitkälle.

Pronssipatsaan tienoille haudattujen sotilaiden siirtäminen uhkaa venäläisten aktivistien mielestä hautarauhaa, mutta Venäjälläkin hautoja on siirretty tierakennustyömaiden takia. Tosin tätä ei kukaan kerro venäläisille. Ongelmana onkin vapaan tiedonvälityksen puute Venäjällä. Progandistinen tieto välittyy helposti, mutta puolueeton tieto ei, puhumattakaan toisen osapuolen näkemyksestä.

Naapurimme pullistelee lihaksiaan vanhaan malliin eikä tämä tule loppumaan aivan pian. Lähitulevaisuudessa tulee aina löytymään muita, tämänkaltaisia syitä diplomaattisille selkkauksille ja kansa kutsumiseksi barrikaadeille.

EU:n on nyt pidettävä Viron puolta, ja Suomen ajettava EU:ssa Viron asiaa. Ei naapurimaa voi alkaa määräämään miehitysvaltansa merkkejä esiteltäväksi julkisilla paikoilla. Venäjä ei selvästi ole vieläkään sanoutunut irti Neuvostoliiton valloittajavaltion perinnöstä. Mitä muuta Venäjä haluaa päättää naapurimaidensa puolesta?

Suomen olisi muutenkin aika tunnustaa, että kuulumme yhteen muiden demokraattisten valtioiden kanssa ja siksi meidän olisi haettava Nato-jäsenyyttä tämän hallituskauden aikana – tai mieluummin niin pian kuin se onnistuu. Alla venäläisvaikuttajan näkemys Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Uhkailuako? Tästä on vedettävä johtopäätökset, ja tehtävät oikeat päätökset.

 ’Venäläisvaikuttajan mielestä Nato-jäsenyys ei parantaisi Suomen turvallisuutta vaan loisi Suomelle turvallisuusriskejä. Näin arvioi kenraalieversti Valeri Manilov, joka on Venäjän parlamentin ylähuoneen puhemiehen neuvonantaja.Manilov sanoo uutistoimisto Itar-Tassille, että Venäjä vastaisi Suomen Nato-jäsenyyteen todennäköisesti vahvistamalla joukkojaan Luoteis-Venäjällä eli Suomen lähialueilla. (STT)’

2 thoughts on “Pronssisoturi on meidän asiamme

  Helena said:
  6.5.2007 16:54

  Näin Jannen kommenteissa, että et ole hoksannut http://blogimiitit.blogspot.com :ia, jossa kaikki miitteihin liittyvä tiedotetaan. Kutsut, muistutukset, ja rapojakin, tai ainakin kerrotaan, mistä rapoja löytää.
  Siis klikkaa suosikiksi Blogimiitit

  Erik said:
  24.5.2007 08:57

  Rauhaa sinulle.
  Bloggaukseesi muutama kommentti:
  0) Kiitos blogista.
  1) Mutta… eikö ole hieman ristitiitaista kritisoida (ihan asiasta) yhden maan pyrkimystä vaikuttaa toisen maan patsaiden sijainteihin moisen otsikon alla? Vai tulisiko suomen myös pyrkiä sanelemaan muiden maiden toimia?
  2) Eikö NATOon liitymisen perusteen pitäisi olla sotailaallinen. Eihän demokraatisuudella tai sen puuttumisella ole asian kanssa mitään tekemistä. NATOhan on olemassa torjuakseen sotilaallisia uhkia.
  3) On kai selvää, että Suomen sotilaallinen liittoutuminen tarkoittaa Venäjän näkökulmasta, että Suomi varustautuu, että Venäjän lähettyville tuodaan enemmän ja tehokkaampia aseita ja asejärjestelmiä. Mikä siinä on niin ihmeellistä, että Venäläiset kokisivat sen uhkana? Täällähän olla aina ihmeissään jos hiukankin epäillään, että Venäjä varustautuu…

Kommentointi on suljettu.