Veteraanit rulettaa?

Posted on Updated on

Se Paavo tuli sittenkin. Eipä kukaan olisi uskonut. No, katsotaan minne asti sävyisä askel kantaa. Ennustan, että Paavosta kuullaan vielä monin tavoin, haastajana puolueessaan. Seuraavassa puoluekokouksessa? Vähintään presidentinvaalikampanjoihin mentäessä.

Ennustan, että Paavo pyrkii Keskustan presidenttiehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa. Vaalit ovat vielä kaukana, mutta niihin mennessä ministeri ehtii nostaa arvostustaan eri vip-pörsseissä.

Naisia on hallituksessa enemmän kuin miehiä. Tämä ei ehkä vielä ole ongelma, koska se tapahtuu ensimmäistä kertaa ja on saavutus jo siksi että se ylipäänsä oli mahdollista. Mutta tulevaisuudessa ehkä toisen sukupuolen ylivalta, myös jos kyse on naisista voi olla ongelmakin. Oikeaa tasa-arvoa on tietenkin se, ettei edes tarvitsisi laskea henkilön tarkkuudella onko nyt varmasti molempia sukupuolia täsmälleen yhtä paljon. Joskus on naisia enemmän, joskus miehiä, joskus yhtä paljon.  

Kun Vanhanen kertoi kantanaan etukäteen, että hallitukseen tulee sitten yhtä paljon naisia ja miehiä, onhan vähän outoa, ettei oma puolueensa pysynyt tasaluvussa.

Vihreillä taas on erioikeus olla epätasa-arvoinen nimityksissään, koska… Niin, miksi? Siksikö että puolueessa on paljon päteviä ja vahvoja naisia? Vai siksi, että nyt vaan on ok jos naisia on edustettuina enemmän kuin miehiä, mutta päinvastoin se antaa ’kuvan’ puolueen arvoista?

Jotkut ovat myös valittaneet veteraanipoliitikkojen nimityksiä ministereiksi. On Ikeä, Paavoa, Sirkka-Liisaa ja tietenkin Matti. Kaikilla on tosin vankka äänestäjien kannatus. Toisaalta, suurin osa porukasta on aivan uusia ministereitä. Kukin puolue kantaa omaa vastuutaan ministereistään.

Itse kannatan uudistusta, mutta kyllä joukkoon vähän kokemustakin mahtuu. Sitäpaitsi heillähän on nyt todistuspaine, että osaavat tehdä asiat kokemuksen tuomalla lisäpanoksella yhtä hyvin kuin nuoremmat.