Onnea Suomi 90v.!

Posted on Updated on

Ihana ja rentouttava joululoma on ohi. Maaseudun rauhaan mukaan ottamani kirjapino on yhä lukematta, kirjoitushommat puolitiessä ja viikon ajan varastoimani unireservi jo hukattu uuden vuoden juhlinnassa.

Miten lomalla onnistuukin kuluttamaan koko viikon saamatta mitään aikaan? Helposti. Minä ainakin rentoudun parhaiten kun annan itselleni luvan tehdä kaikkia asioita erityisen hitaasti. Jo heräämiseen päivänvalon saavuttua kuluu puoli tuntia. Aamiainen tunti. Päiväkävely koiran kanssa puolitoista tuntia. Ruoan laitto ja syöminen saman verran. Kirjan lukeminen sohvalla, joka muuttuu nokosiksi, pari tuntia. Hups, onkin ilta! 

Vuoden vaihtuminen saa kyllä aikaan vipinää, ainakin meille vaaleihin valmistautuville. Vuonna 2007 on myös Suomelle merkkivuosi, maamme täyttää 90 vuotta. Radiossa kerrottiin, että vuoden teemana on ’Me’. Tähän sanaan eivät sisälly vain me ’kantasuomalaiset’, vaan myös ulkosuomalaiset sekä ’uussuomalaiset’, eli maahanmuuttajat.

Minusta termi uussuomalainen on mainio. Suomeen mahtuu hyvin monenlaista sukankuluttajaa. Meidän kantisten ja uudempien suomalaisten pärjääminen, ja koko Suomen menestys maailmassa myös tulevaisuudessa riippuu siitä miten me suuntaamme energiamme. Olemmeko kaikki valmiita oppimaan uutta, tekemään töitä, keksimään uusia ideoita, tukemaan toisiamme ja toimimaan oikeana suomalaisuuden tiiminä?

Juhlavuotta voisimme viettää miettimällä aika ajoin, minne haluamme Suomen menevän ja minkälaisen Suomen me haluamme kymmenen tai viidenkymmenen vuoden kuluttua. Kansainvälisen, menestyvän, eteenpäin pyrkivän, aktiivisen? Meitä suomalaisia on moneksi ja voimme kaikkia viedä maatamme eteenpäin ottamalla pieniä askeleita tai suuri harppauksia, kukin tavallamme.

Onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta!  

1.1.2007

One thought on “Onnea Suomi 90v.!

    niko said:
    1.11.2007 13:58

    onnea suomelle. :D:D

Kommentointi on suljettu.