Maskit on

Posted on Updated on

Minun on kuulemma kirjoitettava Lordista ja linnanjuhlista. Jokaisella itseään kunnioittavalla suomalaisella – puhumattakaan poliitikosta, kolumnistista tai tv-ohjelman juontajasta- pitää olla mielipide asiasta. Tuleeko Lordin saada mennä Linnaan maskissa vai voiko Lordi pakottaa poistamaan maskinsa jos se mielii Linnaan?

No, minulla on mielipide. Aivan sama! Ketä kiinnostaa! Eikö ole tärkeämpää puhuttavaa, ja eikö yleisönosaston kirjoittajilla ole parempaa tekemistä kuin väitellä asiasta juupas-eipäs? Jauhetaan rivikaupalla yksityisyyden kunnioittamisesta, tai sitten terrorismin mahdollisuudesta, hajuongelmasta juhlissa ja monesta muusta yhtä epäolennaisesta seikasta kun ollaan maskien puolesta tai vastaan.

Hyvä on. On minulla asiasta ’puolesta tai vastaan’-mielipidekin. Minusta juhlien isäntäväki laatii pukukoodin, juhlan ohjelman ja säännöt, oli kyse presidentistä tai omista kotibileistäni. Jos siihen kuuluu, että juhla-asu pitäisi olla, eikä naamiasasu naamarilla, olisi hyvien tapojen mukaista sitä kunnioittaa, jolleivat vieraat siis aio vallata bileitä omiin tarkoituksiinsa ja viis veisata isäntäväestä.

Mutta ei, Suomessa halutaan sosialisoida jopa sosialistisen presidentin omat kemut. Vaaditaan, että kyllä järjestelmän ja kansan enemmistön pitää saada päättää miten presidentinlinnan juhlissa käyttäydytään ja miten sinne pukeudutaan, ja mieluiten myös kuka sinne kutsutaan.

Jos Lordin jäsenet nyt lopulta joutuvat tulemaan linnaan ilman rakkaita maskejaan, on sitten eri asia julkaisevatko lehdet Lordin jäsenten kuvia ilman maskeja. Telkkarin juontajatkaan eivät taida heitä tuntea. Ja eivät kai Lordit kaupassa, uimahallissa tai aina lähipubissa oluella käydessään kulje koko ajan maskit päällä. Oleellista on, laitetaanko maskiton naama heti lehden kanteen, vastoin monstereiden tahtoa. Itse lyön kyllä vetoa siitä, että viimeistään kahden vuoden sisällä joku Lordeista on jonkun juorulehden palstoilla aivan omana itsenään ja omasta toivomuksestaan.

22.11. 2006

One thought on “Maskit on

    Kaitsu said:
    28.11.2006 21:05

    Im agree!

Kommentointi on suljettu.