Tieto on valtaa

Posted on Updated on

Tajusin juuri, miten vähän Suomessa raportoidaan Euroopan unionin instituutioiden ajankohtaisista toimista lainsäädäntöön tai politiikan aloihin liittyen. Lueskelin nimittäin pari kertaa kuukaudessa ilmestyvää New Europe lehteä, jota luetaan ainakin Brysselin virkamiespiireissä.

Kuinka moni Suomessa esimerkiksi tietää – lukuunottamatta asiantuntijoita – että komissio valmistelee toimia 19 jäsenmaata kohtaan, Suomi mukaanluettuna, näiden toimettomuudesta siirtää turvapaikkadirektiivin velvoitteita kotimaisiin lainsäädäntöihin? Turvapaikkalainsäädäntöä tulisi soveltaa samoin unionin kaikissa maissa, mitä nyt ei tapahdu. Turvapaikan voi siten saada helpoimmin, tai vaikeammin, yhdessä EU:n maassa kuin toisessa. Tämä aiheuttaa epävarmuutta turvapaikan hakijoille ja saattaa johtaa jopa turvapaikkashoppailuun – mikä sinänsä on luonnollista, jos sääntöjen soveltaminen ei ole yhtenäistä.   

Tai tiedetäänkö Suomessa että unioniin ollaan ensi tammikuussa perustamassa ihmisoikeusvirastoa ? Asia on vielä komission ja jäsenmaiden päätöstä vailla.

Yrityselämässä varmaankin seurataan tarkoin lobbaajien ja talouselämän julkaisujen kautta unionin talouteen liittyviä toimia, mutta tietävätkö tavalliset suomalaiset mitään näistä ja monista muista unionissa etenevistä lainsäädäntöasioista? Kuka voisi välittää meille tätä tietoa? Juuri tämän tiedon puutteen takia unioni jää useimmalle meistä kaukaiseksi ja tuntemattomaksi.  Me tarvitsemme oikeaa ajankohtaista sisältötietoa emmekä vain europropagandaa.

22.10.2006

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s