164 päivää vaaleihin

Posted on Updated on

Helsingin Kokoomus valitsi minut eilen illalla ehdokkaaksi ensi maaliskuussa pidettäviin eduskuntavaaleihin, yhtenä nyt valituista Kokoomuksen 17 ehdokkaasta Helsingin vaalipiiriin. Tulen blogissani tästä eteenpäin kertomaan ehdokkuuden haasteista ja kampanja-ajan tapahtumista, ehkä vähän vapaamuotoisemminkin. Tästä talvesta tulee mielenkiintoinen! 

Omat poliittiset pääteemani tulevat liikkumaan seuraavien aiheiden ympärillä:  

1. Työ ja talous. Hyvinvointia ei meillä Suomessa voi olla ilman taloutemme menestystä ja työn säilymistä kotimaassa. Tähän tarvitaan toimenpiteitä niin yrittämisen tukemiseen, yritysverojen lieventämiseen, innovaatioiden kannustamiseen kuin työnteon kannattamiseen sopivan verotuksen ja tukien tason löytämisen muodossa. Hyvinvointiyhteiskunnan positiiviset saavutukset tulee säilyttää, mutta talous ja työ ovat ne kivijalat joita ilman hyvinvointia ei voi jakaa kenellekään. Me kaikki – työssäkäyvät, opiskelijat, eläkeläiset, työtä etsivät – voimme olla jollain tavoin ja eri panoksin mukana yhteiskuntamme hyvinvointitalkoissa. Tärkeää on, että me kaikki tarjoudumme antamaan panoksemme emmekä vain vaadi etuja. 

2. Ympäristö. Ympäristön tila  ja ilmastonmuutos tulevat olemaan tärkeimpiä hyvinvointiimme vaikuttavia asioita seuraavien vuosikymmenien aikana. Valtion tulisi tehdä nykyistä merkittävästi suurempia panostuksia uusiutuvien energiavarojen tutkimukseen ja käyttöönottoon. Merkittäviä keksintöjä tehtiin viime vuosisadalla ilman valtion tai yritysten sponsorointeja. Vaihtoehtoja nykyiseen energiapolitiikkaan on siis varmasti löydettävissä, jos vain tahtoa riittää. Myös omaa ympäristöämme täällä Suomessa tulee säilyttää sillä se tuo meille kaikille lisäarvoa elämään. 

3. Moninaisuus. Meitä on moneksi, myös omassa Suomen lintukodossamme. Lapsia tarvitaan maassamme lisää ja toimenpiteitä jotka tukevat vanhemmuutta, mutta noin puolet pääkaupunkiseudun väestöstä asuu yhden hengen talouksissa. Yksinasuvien elämäntapaa ei saa väheksyä. Suomessa eri syin asuville ulkomaalaistaustaisille tulisi tehdä mahdolliseksi niin työnteko, opiskelu kuin vaurastuminenkin, sillä me tarvitsemme myös heitä. Olisi ymmärrettävä, että heidän menestyminen ei ole meiltä toisilta pois. Kaikki toimeliaisuus ja menestyminen tuo lisänsä yhteiskuntamme menestymiseen. 

4. Suomi maailmassa ja Euroopassa. Olemme osa Euroopan unionia ja voimme toimia aktiivisesti unionin suunnan päättämiseksi ja yksittäisissäkin päätöksissä. Vapaamatkustajana ei kannata olla, sillä olemme jo nyt sitoutuneet unionin politiikkaan monella eri tasolla ja se vaikuttaa meihin merkittävästi. Siksi kannattaa olla mukana tekemässä meihinkin vaikuttavia päätöksiä. Suomi on myös aina kantanut vastuutaan niin YK:ssa kuin monessa muussakin järjestössä. YK:n rauhanturvatehtävät ovat tästä tärkeä esimerkki, kuten myös kehityspolitiikka ja ihmisoikeuksien kunnioituksen edistäminen koko maailmassa. Tätä vastuunkantoa tulee jatkaa.

5.10.2006             

3 thoughts on “164 päivää vaaleihin

  ruso said:
  5.10.2006 17:45

  Hienoa! Onneksi olkoon ehdokkuudesta! Tsemppiä!

  Jan Rossi said:
  7.10.2006 15:01

  Ninan ehdokkuus on upea asia ja kampanjalle tuleekin antaa täysi tuki. Ninassa on aineksia vahvalle poliitikolle. Hänen mielipiteensä, kirjoituksensa puhuvat puolestaan. Kampanjan teemat vaikuttavat osuvilta, varsinkin globaaliosuus. Oli hienoa lukea, että ihmisoikeuksilla on tärkeä sijansa Ninan kampanjassa.

  Sami Suomalainen said:
  8.10.2006 19:30

  Onnea kampanjaasi! Harmi, ettemme ole samassa vaalipiirissä, tosin voimme silti taittaa peistä seuraavan reilun 5 kk aikana monestakin asiasta… 😉

Kommentointi on suljettu.