Kokoomuslaisuus on siistii

Posted on Updated on

Viime viikon uutiset kertovat Kokoomuksen saaneen joukkoonsa keskeisiä vaikuttajia kansalaisvaikuttamisen saralta. Helsingin kaupunginvaltuutettu ja entinen kansanedustaja Hannele Luukkainen siirtyi vihreistä kokoomuksen valtuustyöryhmään ja tulee todennäköisesti myös Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä. Toinen iloinen uutinen oli se, että Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kristiina Kouros, entinen vihreiden ehdokas hänkin, asettuu eduskuntavaaleissa Kokoomuksen ehdokkaaksi Pohjois-Savossa. Kristiinahan on merkittävä ihmisoikeusvaikuttaja Suomessa ja hänen miehensä ohjaaja Alexis Kouros on tehnyt useita filmejä liittyen suvaitsevaisuuteen ja ihmisoikeuksiin. Myös kristillisdemokraateista siirtyi viime viikolla useita henkilöitä Kokoomukseen. Muutoksen tuulet todistavat, että Kokoomus on yhä enemmän todellinen arvopuolue.

Uutiset kertovat myös siitä, minkä itse olen tiennyt omasta puolueen jäsenyydestäni lähtien ja ylipäänsä siitä minkä takia itse olen kokoomuslainen, vaikka vielä pari vuotta sitten jotkut ystäväni kysyivät minulta ihmetellen miksi ihmeessä olen valinnut juuri Kokoomuksen puolueekseni. Miksi ei vihreät, jotka joku näkee nuoremman polven puolueena tai demarit, joiden jotkut luulevat olevan muita suvaitsevaisempia ja ajavan kaikenlaisia ’pehmeiksi’ arvoiksi kutsuttuja. 

Oma kokoomuslainen visioni lähtee siitä, että meitä on moneksi. Yhteistä meille kokoomuslaisille on se, että uskomme enemmän aktiivisuuteen joka kannattaa aina, kuin siihen, että joku muu tekee puolestamme päätökset, ansaitsee rahat, maksaa verot ja ylipäänsä päättää elämästämme. Yhteistä meille on myös se, että uskomme moniarvoisuuteen sekä siihen, että vaikka taustaltamme, kyvyiltämme ja periaatteiltamme olemme erilaisia, meitä yhdistää juuri tuo tekemisen ja aloitteellisuuden meininki. Näiden lisäksi Kokoomuksessa uskotaan vastuunottoon. Tänä päivänä vastuuta tulisi ottaa paitsi taloudesta ja työllisyydestä, yhä enemmän myös ympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta. Näillä aloilla Kokoomuksella on nyt entistä enemmän paitsi näkemystä, myös osaamista ja asiantuntemusta. 

On hienoa, että nyt monet muut huomaavat vahvuutemme ja liittyvät joukkoomme. Kukaan aikaansa seuraava ei varmaan enää käyttäisi muotoilua Kokoomus on in tai pop, mutta asia voidaan ehkä muotoilla näin: Kokoomuslaisuus on siistii! 

3.9.2006

7 thoughts on “Kokoomuslaisuus on siistii

  Sami Suomalainen said:
  4.9.2006 21:39

  Hyvä että olet puolueeseesi tyytyväinen, vaikka kommentistasi paistaakin pienoinen naivius. Missään puolueessa ei ole tasaista massaa, vaan kaikissa on erilaisia ihmisiä. Hanun ja Kouroksen siirtyminen Kokoomuksen ehdokkaiksi ei tee Kokoomuksesta vihreää, kuten eivät Kataisen äkkivihreät vaaliteematkaan.

  On kuitenkin mukavaa nähdä, että kolme suurinta puoluetta ovat edes ennen vaaleja kiinnostuneita ympäristöstä. Kunhan se vain kestäisi joskus myös vaalien tuolle puolen. Viimeisten vuosien toimettomuus ympäristöasioissa olkoon todisteena kokoomuksenkin ”saavutuksista”.

  Niin ja ota vähän paremmin selvää mitä muut puolueet ajavat, ellet muka jo tiennyt. Vihreät on esimerkiksi arvoliberalistinen puolue, eikä yhteiseen ajatteluumme kuulu millään tavalla se että jonkun toisen olisi tehtävä asiat puolestamme.

  Nina responded:
  4.9.2006 22:52

  Uskon toki että vihreissäkin löytyy omilla aivoilla ajattelevia. Olen tavannut monia! 😉 Monet vihreät kuitenkin tuntuvat uskovan että ympäristöystävällisyys riittää kansanliikkeeksi tai poliittiseksi näkemykseksi. Itselleni se on osa kokonaisuutta. Oma ympäristöystävällisyyteni lähtee myös ihmisläheisyydestä. Totta kai olisi helpommin säilyttää luonto sellaisenaan jos asuisimme mahdollisimman vaatimattomasti. Maailma nyt vaan on mennyt siihen että sanelupolitiikkaan ja yhteiskunnan tiukkaan kuriin on aika vaikea enää palata, eikä sekään takaa että ympäristömme säilyy.

  Olenko naivi, no, siitä ei kyllä kukaan ole minua syyttänyt noin kahteenkymmeneen vuoteen, kyynisyydestä kyllä aika monen monta kertaa! 😉 Mutta mukava olla joskus naivi, sehän on osoitus jonkinlaisen idealismin siemenen olemassaolosta!

  Sami Suomalainen said:
  5.9.2006 07:36

  No, monet kokoomuslaiset taas tuntuvat uskovan, että suurteollisuuden etujen ajaminen riittäisi poliittiseksi näkemykseksi… Jokaisen puolueen osalta voi sanoa samaan yleistävään tyyliin ”monet xxx:läiset tuntuvat uskovan, että xxx riittäisi poliittiseksi näkemykseksi”!

  Vihreissä ympäristöasiat ovat mukana kaikessa ja ovat siis osa kokonaisuutta. Meidän etuna on kuitenkin se, että meillä on oikeasti tietämystä ympäristöasioista, kun taas Kokoomuksessa on enemmän ”copy paste”-ympäristötietämystä… 🙂 Ja missä on se oikea halu Kokoomuksessa puuttua ympäristöasioihin? Eihän se ole suurteollisuuden etu?

  Olenkin joskus ihmetellyt sitä, miten Kokoomus saa joskus vähän turhankin herkästi pisteitä siitä, että se olisi muka ”yrittäjien puolue”. Suuren teollisuuden edut ovat usein vastakkaisia pk-yritysten etuihin, ja Kokoomus on selkeästi valinnut suuren teollisuuden etujen ajamisen. Vihreissä on hyvin paljon pienyrittäjiä, jotka ymmärtävät tämän ja osaavat ajaa pk-yritysten kannalta tärkeitä asioita.

  ruso said:
  7.9.2006 13:04

  Koska nyt pelissä näyttää olevan stereotypiat koskien puolueita, uskallan linkata kommentiksi yhden raapustuksistani:
  http://www.domnik.net/blogi/index.php/2006/03/puoluestereotypioiden-paradoksi/

  Sami Suomalainen said:
  8.9.2006 14:49

  Kokoomuslaisuus tuntuu olevan ”niin siistii”, että pitää pelata likaista peliä. On aika pitkä aika siitä kun viimeksi luin vastaavanlaista roskaa Vihreistä kuin uusimman Nykypäivä-lehden pääkirjoituksessa. Lehden nimi pitäisi muuttaa, osuvampi nimi olisi ”Eilispäivä”.

  Nina responded:
  8.9.2006 15:36

  Hyvä Sami, Oletko kenties nyt ottanut tämä kanavan Kokoomusta vastaan hyökätäksesi? Valitettavasti en ehdi kaikkiin viesteihisi vastata. Toivon myös että pysyt kommenteissasi kuitenkin kuta kuinkin asialinjalla eikä Yst.terv. Nina

  Sami Suomalainen said:
  8.9.2006 15:48

  Kannattaa ensin lukea se pääkirjoitus johon viittasin.

Kommentointi on suljettu.