Ennen oli miehet rautaa

Posted on Updated on

Jorma Ollila oli tänään kilpailukykyseminaarissa huolissaan suomalaisten nuorten miesten työttömyydestä sekä elämäntavoista. Hänen mukaansa nuorten miesten työttömyys on Suomessa vanhojen EU-maiden korkein. Lisäksi nuorison elämäntavat ja fyysinen kunto ovat rapistumassa pahasti.  

Todella! Mitä hyviä syitä nuorilla terveillä miehillä on työttömyyteen Suomessa? Minusta tuntuu ettei kovin montaa hyvää syytä ole, jollei vakavia sairauksia oteta lukuun. Presidentti Halonen peesasi Ollilaa heti sanoen, että asia on tabu josta ei ole tohdittu puhua. Niin, ei ainakaan presidentti itse ole tohtinut. Halonen mainosti presidentinvaaleissa alkavan nyt käydä arvokeskustelua, mutta onko häneltä kuultu mitään uutta viime talvesta lähtien? Kuvaavaa, että suomalaisen arvokeskustelunkin tärkeimmät avauksetkin tekee entinen Nokian pääjohtaja, jota kunnioitetaan kuin suurempaakin hengellistä johtajaa, sillä hän on osoittanut saaneensa jotain oikeaa aikaan. Sen sijaan suomalaiset poliitikot eivätkä varsinkaan ne kuuluisat arvojohtajamme saa suutaan auki. Hys hys, älkää vaan kukaan häiritkö paapomisyhteiskunnan konsensusta!

29.8.2006