’Me ollaan juntteja kaikki kun oikein tarkkaan katsotaan…’

Posted on

Kokoomus on junttipuolue! Sanoo Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Tuo on kyllä sellainen sivallus, ettei tiedä miten siihen suhtautuisi.

Kuulostaa samanlaiselta suuren solvauksen yritykseltä kuin Seppo Rädyn muinoinen ’Saksa on paska maa!’ tai hiekkalaatikon pikku-Ollin huutama ’Anni on mälsä tyttö!’ kun hiekkalapio ei jääkään piltin pikku kätösiin.

Toisaalta, että juuri Keskustan puoluesihteeri käyttää sanaa juntti-haukkumatarkoituksessa, on vaikutusarvoltaan hämmästyttävä. Tekee mieli sanoa, että oho! Kuvaako se sitä, miten keskustalaiset arvostavat – eli siis ilmeisesti eivät – junttiutta, ja juntit menkööt niine hyvineen, äänineenkin vaikka Kokoomuksen tai ihan kenen tahansa helmaan? Luulin ennen, että juuri juntit olivat Keskustan turvallisessa suojeluksessa, mutta ehkä hienostunut keskustalaisuus ei nykyään halua mitään lannan hajua…. tai junttiutta.

Mitä enemmän tuota sanaa käsittelen, sitä epävarmempi olen siitä mitä se tarkoittaa. Kuka on juntti? Onko juntti maalainen? Vai salonkeihin kelpaamaton? Vai takapajuinen? Vai sellainen joka pitää tennissukkia puvun kanssa vastoin Lenitan ohjeita. Vai: junttia ei voi määritellä, mutta tunnistan sellaisen kun näen sellaisen. Juntiksi tuskin esittäydytään, mutta aina löytyy joku joka juntin määrittelee, kuten ystävämme Jarmo nyt on tehnyt.Eli sellainen joka ei älyä keskustalaisuuden ihanuutta.

Hei – meillä kokoomuksessa on katto korkealla ja seinät leveällä. Jos koet itsesi juntiksi tai jos et, mutta sinua sellaiseksi nimitellään – tervetuloa! Oma filosofiani on – kuten muinoin opiskelijaorkesteri Axelbandetissa Turussa – alla får vara med! Ja niille jotka eivät Axelbandetista koskaan ole kuulleetkaan, voin kertoa että se ei todellakaan ollut bättre folketin kakaroiden hienosto-orkesteri, vaan erilaisista suurista sekä vaatimattomista persoonista koostuva sekalainen seurakunta, joka herätti kauhua ja inhoa ankkalammikon opiskelijoiden parissa mauttomine sketseineen ja toikkarointineen.

No jaa, harhauduin aiheesta. Tervetuloa Kokoomukseen juntti tahi ei, omasta tahi muiden mielestä.

P.S. Olisin halunnut kirjoittaa myös siitä, miten epäonnistuminen kannattaa tunnustaa aidosti. Muutoin ei voi löytää syitä epäonnistumiseen ja löytää uutta tietä onnistumiseen. Mutta hei, jos keskusta ja sdp haluavat löytää syitä häviämiseensä milloin mistäkin, Kokoomuksen junttiudesta, omista ministereistään, oliko naamoja telkussa vai ei, lehdistön epäreilusta asenteesta tuoreeseen demaripuheenjohtajaan – be my guest!Kokoomuksessa myhäillään kyllä mielellään ja jatketaan hommia kun kilpailijat keskittyvät epäolennaisuuksiin.