Tehdään töitä, jotta meillä menee hyvin!

Posted on

Vaalikuume alkaa olla huipussaan. Eilinen vaaliväittely ei ihmeitä tarjonnut, Kokoomuksen kannatus on korkealla, noin 24%, joten aallonharjalla mennään. Surfataan sillä siis vaaleihin!

Vaaliteemoista on moneksi. Nostan itse keskeiseksi teemaksi sen, miten Helsinki – Suomen kärkikaupunkina – osaa varautua ja pystyy vastaamaan globaaleihin haasteisiin. Vaikka kuinka haluamme, maailmaa ei voi sulkea pois stadista, eikä stadia maailmasta. Nurkkakuntaisuus ja eristäytyminen ei ole tästä maailmasta. Mitkä maailman asiat meihin vaikuttavat? No ihan aluksi vaikkapa talouskriisi ja talouskasvun hidastuminen, ilmastonmuutos, eurooppalaisten ikääntyminen, työnteon siirtyminen muualle Suomesta, Helsinkiin siirtyvä muuttoliike muualta Suomesta tai ulkomailta, jne.

Toki saamme olla vähän itsekkäitäkin: miten juuri me Helsingissä voimme hyötyä maailman trendeistä ja miten juuri me osaamme tehdä globaaliasioista meille sopivia sovellutuksia. Miten meillä on yliopistoja, yritystoimintaa, koulutettuja työntekijöitä, ja miten palvelut toimivat, jotta asukkaat ovat tyytyväisiä.

Myös aivan paikalliset teemat ovat myös oleellisia – onko juuri oma kaupunginosa viihtyisä ja palveleva – silloin kun mietitään missä kaupunkilaiset haluavat asua  ja miten heidät pidetään maksamassa veroja meille stadiin.

Minulta joskus kysytään, miten kansainvälinen työkokemukseni liittyy kuntapolitiikkaan. Aika paljonkin. Ensiksi, juuri siksi, että globaali on lokaalia eikä asioita voida täällä tehdä tynnyrissä. Olen asunut vuosia Suomen ulkopuolella, ja se tuo tiettyä perspektiiviä näkemyksiini kaupunkipolitiikkaan. Olen myös tehnyt vuosia työtä ihmisoikeuksien ja kehityskysymysten parissa, ja haluan yhdistää välittämisen, moniarvoisuuden ja arvoliberaaliuden kokoomuslaiseen aatteeseen. Itse asiassa ne ovat jo siellä, olen vain omalta osaltani vahvistamassa yhteyttä. Kolmanneksi, olen tietoisesti valinnut asuinpaikakseni Helsingin ja Suomen, ja haluan olla vaikuttamassa siihen, että meillä kaikilla menee täällä mahdollisimman hyvin. Jotta koko Suomella menee mahdollisimman hyvin.

Kaupunkivaaliteemani löytyvät nettisivuiltani http://www.ninasuomalainen.fi