Ahtisaaren ja suomalaisten kovat paikat

Posted on Updated on

Mikä uskomaton ajoitus! Minun ja toimittaja Jyrki Karvisen toimittama kirja,  Suomalaisten kovat paikat – Länsi-Balkan 1992-2008 oli tarkoitus viiveiden jälkeen virallisesti julkistaa ensi viikolla, ja olla kirjakaupossa jo huomenna. Tänään Nobel-lautakunta myönsi Nobelin rauhanpalkinnon presidentti Martti Ahtisaarelle. Presidentti Ahtisaaren omakohtainen kertomus Kosovon rauhanneuvotteluista löytyy kirjastamme. Nyt hän on saanut maailman merkittävimmän tunnustuksen työstään rauhan hyväksi eri puolilla maailmaa jo vuosikymmenien ajan.

Tammen nettisivuilla kirjoitetaan:

”Rauhannobelisti Martti Ahtisaaren puheenvuoro Kosovo ei ole ongelma – Serbia on! juuri ilmestyneessä uudessa Huutomerkki-sarjan kirjassa Suomalaisten kovat paikat (toim. Nina Suomalainen ja Jyrki Karvinen).

Martti Ahtisaaren, Elisabeth Rehnin, Helena Rannan ja muiden suomalaisten rauhanrakentajien kertomuksia elämästä, sodasta ja rauhasta Balkanilla.

Monet suomalaiset presidentti Martti Ahtisaaresta alkaen ovat olleet avaintehtävissä Länsi-Balkanilla yli 15 vuoden ajan. Suomalaisten vaikuttajien omaääniset kokemukset kritiikkiä kaihtamatta on nyt koottu tähän Huutomerkkiin. Kirja kertoo suomalaisista etnisten ja uskonnollisten ristiriitojen paineissa sekä kansallisten ja suurvaltojen intressien keskellä. Tapahtumat Titon Jugoslavian hajoamisesta Bosnian kansanmurhaan, Kosovon sotaan ja lopulta alueen rauhaan on hämmentävä pala Euroopan historiaa, paluu väkivallan kierteeseen, jonka Eurooppa jo uskoi jättäneensä taakseen.”

http://www.tammi.fi/huutomerkki/