Autoilu on vaihtoehto muiden joukossa

Posted on

Yksityisautoilu saattaa Suomessa vähentyä, muttei se kokonaan tule häviämään. Kuten ministeri Vapaavuorikin sanoi, ’ei julkista liikettä voi rakentaa joka ainoasta paikasta joka ainoaan paikkaan’. Itse lisään ettei kaikki suomalaisia voi niputtaa läjiin ja reitittää kulkemaan vain ja ainoastaan julkisen liikenteen tekemiä polkuja. Jos sitä halutaan, on radikaalisti vähennettävä ihmisten oikeuksia. On määrättävä missä ihmiset saavat asua, missä käydä töissä, ja missä harrastaa. Eihän  niin voi tehdä.

Muutoksia autoiluun toki tapahtuu. Uuttaa, puhdasta teknologiaa alkaa tulla markkinoille, ja tätä pitäisi entistä enemmän edistää. Auton käyttö varmasti monella vähenee, ja tulee yhdeksi välineeksi muiden joukossa. Töihin mennään julkisilla, harrastuksiin fillarilla, kauemmas tai ennakolta suunnittelemattomin paikkoihin autolla. Tai päinvastoin.

Kaupunginjohtaja Pajunen oli oikeassa muutama vuosi sitten ollessaan huolissaan Helsingin keskustan elinvoimaisuudesta. Autoilun lopettaminen Helsingin keskustassa saisi monet siirtymään entistä enemmän keskustan ulkopuolella sijaitsevien liikkeiden käyttäjiksi. Keskustatunnelin suunnittelemisen lopettaminen oli tyhmää. Asia pitää palauttaa pöydälle – sen uusi muoto voi olla maanalainen poikittaisväylä, jota kautta pääsee kaupunkin ali, sekä jonne bussitkin voivat ajaa ja tuoda ihmisiä keskustaan, ja josta on yksityisautoille yhteydet parkkihalleihin.

Ei autoilun tarvitse tulevaisuudessa olla pahaa ja syntistä. Se voi olla yksi ihan varteenotettava vaihtoehto liikkumiselle paikasta toiseen, mitä me kaikki haluamme jatkaa.

2 thoughts on “Autoilu on vaihtoehto muiden joukossa

  Niko said:
  15.9.2008 12:41

  Autoilu voi olla yksi vaihtoehto muiden joukossa, mutta sitä ei ole mitään syytä edistää. Keskustan elävyyden kannalta kaikista olennaisinta on se, että kaupunkilaiset käyttävät mahdollisimman paljon joukkoliikennettä. Mitä enemmän he ajavat autoilla, sitä herkemmin he menevät niihin kehätiemarketteihin.

  Keskustatunneli olisi aikamoinen hukkainvestointi.

  Tuomas said:
  16.9.2008 19:41

  Niina,

  Seuraavan linkin kautta uimahallivuoroista blogikeskustelua, jossa on mainittu myös sinun nimesi:

  http://www.domnik.net/blogi/index.php/2008/09/uimahalli-musliminaiset/#comments

Kommentointi on suljettu.