Aikalisä kehityspoliittiselle ohjelmalle

Posted on

Olin eilen Finnish Business and Societyn järjestämässä Corporate Social Responsibility-seminaarissa. Sali oli täynnä yritysmaailman väkeä, jotka miettivät yhteiskuntavastuutaa eri kanteilta. IBM piti puheenvuoron monimuotoisuudesta työpaikalla. Heidän johtajilleen monimuotoisuus ja moniarvoisuus on business-tavoite siinä kuin tuloksen tekeminenkin. Mielenkiintoinen lähtökohta.

Kirjoitin samasta aiheesta viime viikolla Nykypäivään. Juttu löytyy täältä: http://www.nykypaiva.fi/default.asp?sa=89017

******

Kehityspoliittisen ohjelman valmistelu menee vauhdilla eteenpäin. Siinä on kuitenkin monta kysymysmerkkiä. Mielestäni ohjelmasta puuttuu hallitusohjelmassa luvatut useat painotukset: YK:n vuosituhattavoitteet, kehityspolitiikan johdonmukaisuus muiden politiikanalojen kanssa ja rauhanprosessien ja siviilikriisinhallinnan painopisteet. Ohjelmaa olisikin viilattava näiltä osin.

Valtioneuvosto nimesi minut juuri 1.10 aloittaneen kehityspolitiikan toimikunnan puheenjohtajaksi. Toimikuntakin käsittelee ja lausuu mielipiteensä ohjelmasta pian. Ongelmana on se, että ministeri Väyrynen juoksuttaa ohjelmaa päätöskoneistossa hurjaa vauhtia. Mutta sisältö on tärkein, joten siihen uhraisin vielä muutaman viikon.

*******

Katsoin sunnuntaina Serranos-sarjaa ensimmäistö kertaa. (Vahingossa….) Itse asiassa oli melko hauska! Tosin espanjalaisten sähellys alkaa jossain vaiheessa hermostuttaa. Istuisivat alas ja rauhottuisivat! 😉