Nyt loppui vinkuminen

Posted on

Radio syytää uuden eduskunnan kokoontumisuutisia. Ryhmät kokoontuivat, juotiin sampanjaa ja syötiin kakkua, valittiin ryhmyrit, jaettiin valiokunnat, Seura-lehdessä on kuvia uusista edustajista…

Dilemmani on, että minua vielä pännii. Tiedän, Kokoomus sai HUIMAN vaalivoiton, jota myös minä, tiimini ja Yksi Suomalainen vastaa kymmentä demaria’-mainoksemme, muiden muassa olimme tekemässä. Itse sain hyvän tuloksen. Mutta, en ole koskana aiemmin tajunnut miltä urheilijoista tuntuu kun taistelevat syli suupielessä voitosta, mutta venäläiset vaan ovat kovempia. ‘Yritin parhaani. Tällä kertaa se ei rittänyt kuin pistesijaan.’ Joo joo. Niinpä niin.

Mutta hei kertokaa, milloin rannalle jääneiden on lopetettava vinkuminen ja osoitettava kiinnostusta muuta maailmaa kohtaan? Voisin nyt luvata, että tänään, viisi päivää vaalien jälkeen kirjoitan viimeisen ‘Ahistaa, miksi jäin varalle’- valituksen, ja sitten kirjoitankin jo jostain muusta. Okei. Sovitaan näin. Aloitan sen jo nyt.

Apropå. Muistattehan, että EU täyttää tänä viikonloppuna 50 vuotta, kun Rooman sopimus allekirjoitettiin siis 1957. Hesarissa on asiaan littyvät suuri juttu. Kokoomuksen puoluejohtaja Jyrki Katainen oli kuulemma juuri matkalla Berliiniin EPP-ryhmän Eurooppa-juhliin. Ajatellaan merkkipäivää positiivisesti, EU on – kritiikistä huolimattakin – tuonut Suomelle paljon hyvää.

4 thoughts on “Nyt loppui vinkuminen

  Jan Rossi said:
  26.3.2007 08:09

  Hyvä Nina,

  Nyt vaan suunta eteenpäin. Kyllä se vielä kansanedustajuus aukeaa eräänä päivänä. Monet muutkin jäivät rannalle, useat kansanedustajat putosivat. Tälläistä on demokratia, kansalaiset päättävät. Joskus voittaa, joskus häviää, nyt oli kokoomuksen aika voittaa, toivottavasti 2011 politiikka on sellaista, että asemat myös säilyvät.

  Jan Rossi

  Jussi said:
  26.3.2007 08:25

  ” milloin rannalle jääneiden on lopetettava vinkuminen ja osoitettava kiinnostusta muuta maailmaa ko…”

  Hmm… Lähtökohtaissti suomalaisessa politiikassa on ollut ongelmana äänestäjän huomioiminen ja kansaan menevän politiikan puuttuminen. Paitsi muutama viikko ennen vaaleja, kun puolueet masinoivat joukkonsa loppukiriin ja veriseen taistoon. Olen pyörittänyt tuota vanhakantaista touhua parikymmentä vuotta ja kyllästyttyäni jätin politiikan.

  Neuvon ettet sotkisi suomalaista poitiikkaa (Nina)Suomalaiseen

  Jos ihan oikeasti haluat Valtion hommiin Arkadianmäelle, ei sinun kannata lopettaa vinkumista, ota reilusti vastaan tilanteesi ja kerrot nykyisille, ja tottakai myös tuleville äänestäjillesi, miten hommat hoitaisit paremmin.

  Ymmärrän toki murheesi kun haluaisit olla mukana, ja saatkin vain lehdistä lukea mitä ne siellä puuhastelevat…

  Vinkkinä vaalikampanjan onnistumiselle: Vastapuolen valitseminen ja mollaaminen ei välttämättä anna ehdokkaasta rakentavaa kuvaa ja saattaa jopa karkoittaa ajattelevat äänestäjät; eduskunnassa kuitenkin tulee olemaan muitakin puolueita ja niiden kanssa on yksn kertaisesti tultava toimeen.

  Ehdotan ettet lopeta vinkumista, ole mieluummin aktiivinen seuraavat neljä vuotta, kehitä poliittista näkemystäsi ja pohdi minkä verran voisit oppia ajattelevista ihmisistä, myös demareista 🙂

  Tommi said:
  13.4.2007 19:39

  Hei Nina,

  Uskon, että sinustakin voi vielä tulla kansanedustaja. Innostuneisuus ja pitkäjännitteisyys kannattavat varmasti!

  ninasuomalainen responded:
  15.4.2007 21:10

  Kiitos kannatuksesta! Jatkamme hommia. Ensin katsotaan miten Kokoomuksen hallitustaival alkaa, ensi viikolla me olemme jo IN.

  N.

Kommentointi on suljettu.