Poliittista mittelöintiä

Posted on

Vaalikuume on nousussa. Ainakin Kokoomuksessa. Uusien vaaligallupien mukaan Kokoomuksen kannatus on kuukaudessa noussut 1,6 prosenttia. Huipputulos!

Itse en paljon ehdi erilaisia kannatuslukuja vertailla. Oman kampanjan tekeminen on todella täysipäiväistä tai jopa täysivuorokautista työtä. Nukkuman ja syömään tuskin  ehtii. Kaikki tekeminen palvelee kampanjan eteenpäin viemistä. Nyt on lisäksi yritettävä erottautua kymmenistä muista ehdokkaista. Mukana on monia vanhoja poliitikkoja, jotka ovat olleet mukana vuosikymmeniäkin. Itse olen päättänyt, että hermostumisen välttämiseksi en paljoa sivulle vilkuile enkä itseäni muihin vertaile, vaan painan eteenpäin niin kutsutusti ’eyes on the ball’.

Yhden asian olen tosin tyydytyksellä huomannut. Tunnetutkaan poliitikot eivät ole yli-ihmisiä, vaan heidän kanssaan pystyy kilpailemaan aivan tasavertaisesti. Viime viikolla olin maahanmuuttaja-/pakolaispaneelissa, jossa itseni lisäksi omia puolueitaan edustivat mm. Erkki Tuomioja, Astrid Thors, Anni Sinnemäki ja Paavo Arhinmäki. Tuomioja jopa vaivautui yrittämään suuntaani näpäytystä Kokoomuksen maahanmuuttajateemoissa. Samalla hetkellä kaikkien muiden osanottajien mieliin nousi heti demariministeri Rajamäen oma lievästi sanottuna vajavainen rekordi juuri näissä kysymyksissä. Oli oikein ihmeteltävä Tuomiojan tekemää taktista virhettä paneelissa ja siten hänen antamaa helppoa hyökkäysasetelmaa minulle, ja muille. Tämä muistutti itselleni, että yli-ihmisiä harvoin on olemassa, politiikassakaan.

Tulevalla viikolla vaalikeskustelut jatkuvat. 12.3. minut on pyydetty ’suureen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun’, jonka järjestävät Rauhanliitto ja Sadankomitea. Siellä kohtaan Kokoomuksen edustajana mm. Tuomiojan (sdp),  Mari Kiviniemen (kesk) ja Johanna Sumuvuoren (vihr). Tulee mielenkiintoinen ilta.