Se ei ollutkaan täydellistä

Posted on Updated on

Nimittäin, nuori keskustapuolueen naisministeri ei väittänytkään lehden kannessa elämänsä oleva täydellistä lapsen tulon jälkeen, vaan vaatimattomammin ’Suurin saavutukseni on perhe ja lapsi!’ Eräs toinen naispoliitikko sen sijaan oli paria viikkoa aiemmin kertonut ’elämänsä olevan nyt täydellistä’ myös lisääntymiseen viitaten. Perhettä varmaankin täytyy pitää suurimpana saavutuksenaan, sillä muutoinhan selvästi edustaa kovia arvoja ja on muutoinkin kylmä uraihminen. Paitsi, että Martti Ahtisaari tuskin sanoo, että ’no joo, tuli neuvoteltua muutamia rauhoja, mutta suurimmat saavutukseni ovat kyllä olleet Eeva ja Marko’. Tai Paavo Lipponen, että ”suurimmat saavutukseni ovat kyllä olleet Päivi ja tytöt, niin, ja se ensimmäinen vaimoni ja tytär myös!”  Kuulostaako uskottavalta? Perhe on miehille jotain tärkeää ja olemassa olevaa ilman, että sen tarvitsee olla saavutus. Se on vähän niin kuin reunaehto, joka takaa elämän vakauden (ja joskus myös täydet palvelut, varsinkin poliitikoille ja huippu-urheilijoille), jotta voi paremmin keskittyä muihin asioihin. Mutta naispoliitikot. Onko heidän menestyäkseen yksinkertaisesti pakko markkinoida itsensä ensinnäkin ammattinsa osaavina asiantuntijoina, sekä myös muodikkaina ja tyylikkäinä, ja lisäksi täydellisinä perheen äiteinä. He ovat saavuttaneet paitsi materiaa, titteleitä ja arvoja, myös perheen.

Antakaa meille roolimalleja jotka eivät ole täydellisiä! 

18.8.2006