Vaalivoitto. Kiitos!

Posted on Updated on

Kokoomus on saavuttanut historiansa toiseksi suurimman vaalivoiton. Tulos on uskomaton ja osoitus siitä työstä mitä me kaikki kokoomuslaiset ja muut samankaltaisesti ajattelevat jaksoimme tehdä kuukausi toisensa jälkeen. Vuoden 2003 vaatimaton vaalitulos on muisto vain, Kokoomus on noussut takaisin huipulle.

Oma äänisaaliini on loppujen lopuksi myös mukava. Tunnelmani eilisen vaalivalvojaisissa vaihtelivat, sillä vaalikampanjan loppuaikojen hurjan latautumistilan väistyttyä minuun iski eilen pöpö ja lähdin juhliin puolikuntoisena. Ennakkoäänet eivät omalla kohdallani olleet kovin korkeat, joten mieli ei alustavien tulosten tultua ollut korkeimmillaan, vaikka innokkaimmat tukijoukostani jaksoivat valaa uskoa. Kokoomuksen hurja eteneminen äänten laskun edetessä nosti Studio 51:n tunnelman vähintäänkin kattoon.

Yhtäkkiä, varsinaisen vaalipäivän lukujen valuessa tuloksiin huomasin olevani Helsingin Kokoomuksen listan kymmenentenä, eli toisella varapaikalla. No niin! Emme ihan turhaan työtä tehneet. Oma loppusaldoni oli siis 3557 ääntä ja olen listamme toisella varapaikalla. Totta, harmittaa, etten ole eduskunnassa vaan vasta varalla, mikä todennäköisimmin ei johda etenemiseen eduskuntaan tänä vaalikautena. Mutta tulokseni oli ensikertalaiselle ja julkisuudessa uudelle henkilölle kaikkien mittapuiden mukaan mukiinmenevä, joten yritän olla tyytyväinen….

Olen saanut kymmeniä kannustavia ja onnittelevia viestejä minua äänestäneiltä ja minua eri tavoin tukeneiltä ihmisiltä. Kiitos siitä, että uskoitte minuun, tuitte ja äänestitte minua, ja nyt vielä jaatte kanssani hienoisen pettymyksen, mutta lopulta myös hyvin tehdyn työn ja hyvän saavutuksen tunteita!

Elämää on vaalien jälkeenkin, sanovat. Kokoomus suuntaa hallitukseen ja uudenlaisen politiikan tekoon Suomessa. Itse jatkan politiikkaa ja yhdistystoimintaa eri tahoilla: Helsingin Kokoomuksen hallituksessa, Helsingin kansallisseuran puheenjohtajana, Kokoomuksen puoluevaltuustossa, muissa yhdistyksissä kuten Suomen Helsinki-komiteassa, sekä muissa luottamustehtävissä.

Omalle työmaalleni palaan huomenna ja tiedossa on ainakin pari työmatkaa, huhtikuussa Palestiinaan ja kesällä Sierra Leoneen. Aion jatkaa myös blogin kirjoittelua ja toivottavasti kirjoittamista myös muualla, ehkä kolumnien muodossa. Katsotaan mistä aiheista niitä alkaa syntyä, nyt kun vaalipaineet ovat hellittäneet. Ensin on kuitenkin hyvä antaa ajatusten hieman tuulettua.

Kiitos teille kaikille. Seuratkaa blogiani ja kotisivujani. Kuulen mielelläni ideoitanne politiikan aloitteiksi, kirjoituksiksi ja vaikkapa vierailuiksi mielenkiintoisissa paikoissa.(suomalaisenklubi@gmail.com).

Ollaan yhteyksissä! 🙂

One thought on “Vaalivoitto. Kiitos!

    Saara said:
    20.3.2007 18:00

    Onnea kokoomukselle ja kokoomuslaisille vaalivoitosta! Olisin mielelläni nähnyt sinutkin eduskunnassa, ja tulen varmasti seuraamaan työtäsi myös jatkossa.

Kommentointi on suljettu.