Tervetuloa Ninan blogiin

Posted on Updated on

Tervetuloa lukemaan blogiani! Olen juuri perustanut tämän, joten pientä harjoittelua tämä vaatii. Mikäli et minua vielä tunne, voin kertoa, että nimeni on Nina Suomalainen, koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja asun Helsingissä. Olen aktiivisena mukana politiikassa, kehitys- ja ihmisoikeuskysymysten edistämisessä, sekä ylipäätään yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Puoluekantani on Kokoomus. Työskentelen kehityspolitiikan koordinaattorina Kirkon Ulkomaanavussa.

Viime viikonlopun mielenkiintoisin ja yllätyksellisin uutinen on minulle ollut Slobodan Milosevicin kuolema Haagin kansainvälisen tuomioistuimen sellissä. Milosevicia ei täten koskaan saada oikeasti vastaamaan teoistaan oikeudessa, sillä oikeudenkäynti häntä vastaan päättyy. Olen juuri kirjoittanut artikkelin Milosevicista ja hänen merkityksestään Serbialle, ja kunhan tekninen taitoni lisääntyy – toivottavasti tällä viikolla – voin toivottavasti julkaista sen myös täällä blogissa.

 Toistaiseksi toivokaamme, etteivät kansallismieliset serbikiihkoilijat, joita vielä on jäljellä, saa vettä myllynsä Milosevicin väitetystä epäselvästä kuolintavasta – vaikka kyseessä oli lienee sairaan, lääkitystään välttelevän miehen saama sydänkohtaus – ja aloita mielenosoituksia tai muuta väkivallan lietsontaa Serbiassa, Bosniassa tai Kosovossa. Muutoin Milosevic olisi osoittanut, että hänen väkivaltainen perintönsä alueella jatkuu kuolemansa jälkeenkin.